Kun Je Boerenkool Invriezen?

Als het gaat om de meeste bladgroenten, worden ze vaak slecht en rotten ze voordat je ze kunt opgebruiken. Boerenkool wordt niet precies hetzelfde slijmerige bruin als sla en spinazie. Het gaat echter slecht als je het niet snel genoeg eet.

Boerenkool is een van de gezondste en meest voedzame voedingsmiddelen die je mag eten. Zelfs nadat boerenkool de status van superfood heeft gekregen en een trend is geworden, blijft boerenkool een opmerkelijk veelvoorkomend voedsel.

Als je boerenkool hebt die helaas aan het verwelken is op je koelkastsalade, kun je die dan bewaren door hem in te vriezen? Gelukkig is het antwoord ja! Boerenkool invriezen is super eenvoudig en houdt het veel langer vers. Je hoeft hem niet eens uit elkaar te halen. Het is eenvoudig om het te koken van opgehangen.

Maar, totdat je die zak boerenkool in de vriezer gooit, bekijk onze gids voor de beste manier om boerenkool in te vriezen.

Boerenkool Invriezen

In tegenstelling tot de meeste andere groene groenten, hoeft boerenkool niet te worden geblancheerd voordat het wordt ingevroren. Dit scheelt een hoop tijd. Boerenkool invriezen is super eenvoudig.

Hier zijn de eenvoudige stappen voor het invriezen van boerenkool

Maatregel één: Was De Boerenkool

Zelfs als op de zak staat dat de boerenkool voorgewassen is, is het nog steeds een fantastisch idee om er een drankje aan te geven.

Giet de boerenkool eenvoudig in een vergiet en draai de kraan een paar seconden open. Verplaats de bladeren een beetje zodat ze allemaal bedekt zijn.

Maatregel Twee: Droog De Boerenkool

Dit is een zeer belangrijke stap. Droog je de sla niet, dan zullen de waterdruppels die op de bladeren zitten zelfs bevriezen. Dit betekent dat de bladeren mogelijk behoorlijk drassig worden, vooral als u verwacht ze te ontdooien.

Je kunt de boerenkool drogen door hem eenvoudig met wat keukenpapier of in een slacentrifuge te deppen.

Stap Drie: Bereid De Boerenkool

Als de boerenkool droog is, snij je de stelen eraf. Deze stengels zijn eetbaar, maar niet echt lekker.

Ze zijn erg taai, zelfs als ze gestoomd of gekookt zijn. Het is dus het beste om ze gewoon niet te eten. De echte smaak en voedingsstoffen zitten sowieso in de bladeren.

Stap vier: plaats boerenkool op een bakplaat

Dit lijkt misschien een vreemde manier om voedsel in te vriezen. Maar geloof ons, dit zal je op de lange termijn zeker veel gedoe besparen. Neem een koekenpan en bekleed deze met bakpapier. Dit is niet 100% nodig, maar het zal voorkomen dat de boerenkool in de bak bevriest.

Leg vervolgens de bladeren op de pan. U kunt meerdere lagen maken door perkamentpapier tussen de lagen te plaatsen. Nogmaals, dit is niet 100% essentieel, maar voorkomt dat de bladeren aan elkaar vastvriezen.

Maatregel 5: Bevriezen!

Het is tijd om de boerenkool daadwerkelijk in te vriezen. Laat de boerenkool in de vriezer totdat de bladeren volledig zijn opgehangen. Dit zou niet langer dan 3 uur moeten duren.

Stap zes: in een container doen

Als de boerenkool is opgehangen, kun je hem nu in een luchtdichte bak doen. Dit neemt minder ruimte in beslag en is een stuk praktischer.

Vraagt u zich af welke andere voedingsmiddelen u kunt invriezen? Check this out:
Avocado’s
Asperges
Tomaten
Aardappelen
Spinazie
Sla
Knoflook
Groene bonen
Bananen

Hoe Boerenkool Te Ontdooien

Het ontdooien van groenten kan lastig zijn. Als voedsel is ingevroren, neemt het water op. Wanneer het voedsel vervolgens wordt ontdooid, zorgt dit overtollige water ervoor dat het voedsel drassig wordt. Dit geldt met name voor bladgroenten die niet goed reageren op nat of bevroren worden.

Voor het geval je ooit per ongeluk een zak sla de achterkant van je koelkast hebt laten raken, weet je dit waarschijnlijk.

Daarom is het niet het beste idee om boerenkool te ontdooien. Het beste is om het gewoon vanuit gesuspendeerd te koken. Je kunt gemakkelijk een paar blaadjes koken. Ze komen er hetzelfde uit alsof je ze vers gekookt hebt (misschien een beetje zachter). Door te koken wordt boerenkool sowieso zachter, dus het verschil zal verwaarloosbaar zijn.

Als je de boerenkool echt wilt ontdooien, kun je hem het beste op het aanrecht laten staan. Leg de bladeren op een schaal of bord bekleed met keukenpapier. Deze handdoeken nemen een deel van de overtollige vloeistof op.

Je zou in de verleiding kunnen komen om de boerenkool in een magnetron te ontdooien, maar we zouden hier geen voorstander van zijn. Boerenkool wordt zachter als het wordt gekookt of gestoomd. Maar het zal krokant worden in een droge hitte. Als het dus in de oven wordt gekookt, wordt het behoorlijk krokant. Dit is lekker, maar het zal heel goed werken in de magnetron.

Zelfs als u de ontdooistand gebruikt, kan de magnetron de boerenkool mogelijk uitdrogen of opruimen. Het zal ook mogelijk een half blad drogen en koken en een andere helft bevroren of vochtig achterlaten. Het is echt het gevaar niet waard.

Factoren Waarmee U Rekening Moet Houden Voordat U Boerenkool Invriest

  • Enkele van de belangrijkste elementen waarmee u rekening moet houden voordat u spinazie invriest, is het feit dat bladgroenten dit niet per se goed doen met water en ijs. Dit betekent dat het mogelijk zacht en slijmerig wordt als het wordt ontdooid. Dus, voordat je boerenkool opschort, moet je het ook in de vriezer koken.
  • U zult zich hoogstwaarschijnlijk afvragen of u boerenkool kunt invriezen, omdat u bang bent dat het bederft en verspild wordt. Maar het is het beste om de boerenkool zo snel mogelijk op te schorten. Dat komt omdat de voedingsstoffen van boerenkool afnemen als het op je koelkast staat. Dus hoe eerder je het invriest, hoe gezonder het zal zijn. Dit is een van de redenen waarom diepvriesgroenten maar zo gezond zijn als verse groenten. Ze worden meteen ingevroren, zodat ze op hun toppunt van voedzaamheid worden geschorst.
  • Boerenkool is ongeveer 6 weken houdbaar in de vriezer. Dit is veel meer dan in de koelkast. Dus als je je afvraagt of het invriezen van boerenkool de moeite waard is; dat is het zeker! Dit betekent echter wel dat het gemakkelijk kan worden vergeten. Dus zorg ervoor dat je de container labelt met de datum waarop je hem hebt ingevroren en gebruik hem helemaal op!