Crockpot Geglazuurde Kip Teriyaki

Deze eenvoudige crockpot-kipteriyaki heeft een heerlijk zoet en plakkerig glazuur dat is gemaakt zonder geraffineerde suikers. Het is een veel gezondere draai aan een traditionele teriyakisaus, wat betekent dat je kunt genieten van een schuldvrij genot. De kip wordt langzaam gekookt tot ze zacht is en laat elk van de teriyaki-bouillon in het vlees trekken. Deze heerlijke crockpot-kipteriyaki past heel goed bij groene groenten en rijst, waardoor je nog een gezonde maaltijdvoorbereiding krijgt.

Als u op zoek bent naar meer ideeën voor het bereiden van gezonde maaltijden, bekijk dan zeker onze 54 beste suggesties voor het bereiden van gezonde maaltijden (allemaal minder dan per portie!).

Teriyakisaus Dikker Maken?

Teriyakisaus verdikken is super eenvoudig, als je recept geweldig is. Het heeft geen extra verdikkingsmiddelen nodig zoals maizena of zetmeel, die zijn niet conventioneel. De saus wordt tijdens het inkoken natuurlijk dikker tot wat plakkerig glazuur. Het sneeuwbalproces komt van een mix van gelatine uit de bouillon en glucose in de honing.

Informatie Over Ingrediënten En Kosten (per Portie)

6 Kippendijen Zorg ervoor dat u goede uitstekende kip gebruikt, dit maakt het verschil! Veel commerciële merken injecteren kip met water om het groter te laten lijken. Dus als je ooit merkt dat je kip veel krimpt tijdens het koken, dan is het tijd om van merk te veranderen. Het is mogelijk om kippendijen zonder bot of zonder been te gebruiken. Kippendijen met al het bot geven de saus meer diepte en smaak.
3 Teentjes Knoflook Zorg ervoor dat je verse knoflook gebruikt! De kruidnagels moeten gezelschap zijn zonder te verkleuren.
25ml Sojasaus De gewone lichte sojasaus werkt het beste. Om het natriumgehalte verder te verlagen, kunt u sojasaus met een laag natriumgehalte gebruiken.
25 ml SesamolieSesamolie wordt gevonden in het petroleumgedeelte van de supermarkt, ze komen normaal in kleinere flessen en worden opgestapeld met de rest van de pro-oliën.
4 eetlepels honing Gebruik biologische heldere honing. Als je een meer budgetvriendelijke fabrikant gebruikt, controleer dan het etiket, want sommigen gebruiken suikersiroop en merk het op.
200 ml kippenbouillon, dubbel gericht als u verse kippenbouillon gebruikt, reduceer 400 ml tot 200 ml en laat afkoelen. Voor personen die bouillonblokjes of voorraadpotten gebruiken, voeg het dubbele van de aanbevolen hoeveelheid bouillon tot water toe.

De volledige kosten voor 6 van deze crockpot-kippenteriyaki-dijen zijn, wat neerkomt op elk. Twee kippendijen is gelijk aan een portie, waardoor dit recept per portie is.

Kan Ik Kippenborst Gebruiken In Plaats Van Kippendijen?

Ja, kippenborsten werken ook geweldig. Bij kipfilet is het extra belangrijk om overkoken te voorkomen, anders wordt het nogal droog. Om een middelgrote kipfilet te krijgen, kook je 2 uur op hoog of 4 uur op laag, controleer dan zorgvuldig de temperatuur met een thermometer. De temperatuur moet 75c (167f) zijn en idealiter niet hoger dan 80c (176f).

Zodra je de kip hebt gekookt en op een bord hebt gelegd, in plaats van de teriyakisaus te laten inkoken tot hij dik is, laat je hem helemaal inkoken tot een glazuur. Zet vervolgens het vuur uit, voeg de kipfilet toe en bedek deze grondig met al het teriyaki-glazuur. Zo voorkomen we dat de kippenborstvoeding meer gaar wordt dan nodig is.

Opslaginformatie

Zodra de kipteriyaki gaar en geglazuurd is, verplaats je hem naar een luchtdichte bak om af te koelen. Eenmaal afgekoeld een deksel erop en in de koelkast bewaren. De kip teriyaki is tot 3 dagen houdbaar in de koelkast of 6 weken in de vriezer.

Onze keuze

Leer meer

Welke Maat Crockpot Moet Ik Gebruiken?

De grootte van de crockpot is natuurlijk een belangrijk element bij slowcooking, te vol en je loopt het risico niet gaar te worden, te ongevuld en je riskeert overkoken. Bij dit recept heb ik een crockpot van 3,5 liter gebruikt die prima werkte. Je zou weg kunnen komen met het gebruik van een crockpot van 3,5 tot 5 liter, terwijl je de recepthoeveelheden behoudt.

Als je een grotere crockpot of grotere crockpot gebruikt, moet je mogelijk de hoeveelheden aanpassen.

1.8 quartto 3 quart: Gebruik 0,66 van het recept.

3,5 quart tot 5 quart: gebruik 1 van het recept.

5 quart tot 7 quart: gebruik 1,33 van het recept.

Kan Ik Bevroren Kippendijen Gebruiken?

Een andere bonus voor dit recept is dat je bevroren kippendijen kunt gebruiken. De methode is precies hetzelfde, het enige verschil is dat je deze kooktijd moet verlengen. Als u op hoog kookt, voeg dan de volgende 1 uur toe, als u op laag kookt, voeg dan nog eens 2 uur toe. Zorg ervoor dat u een goede uitstekende sonde gebruikt voor uw kippendijen, die moeten worden gekookt tot minimaal 75c (167f).

Stap Voor Stap Recept

1) Meet alle ingrediënten af en leg ze opzij.

2) Meng knoflook, sojasaus, sesamolie, honing en kippenbouillon in een mengkom.

3) Plaats de kippendijen in de crockpot.
4) Giet de Teriyaki Stock, doe een deksel op de Crockpot en kook op hoog gedurende 2 tot 2 1/2 uur of laag gedurende 4 tot 6 uur.

5) Leg de kip voorzichtig op een bord.

6) Zeef de Teriyaki-bouillon tot een grote pan en laat 5 tot 10 minuten inkoken, totdat de bouillon begint in te dikken en een saus wordt.

7) Voeg, zodra de saus is ingedikt, de kippendijen toe en blijf inkoken tot de teriyakisaus een glazuur wordt.

8) Zet het vuur laag en blijf de kippendijen draaien totdat ze beginnen te glazuren. Wanneer de Teriyaki-saus plakkerig is en de kip glanzend is, zet u het vuur uit en werkt u.