Roestvrij Staal Versus Hard Geanodiseerd Kookgerei

Roestvrij staal en aluminium worden al jaren gebruikt voor kooktaken, maar aluminium is om gezondheidsredenen in populariteit gedaald.

Elk kookgerei heeft grote voor- en nadelen die cruciaal zijn bij het maken van een keuze.

Laten we eens kijken naar de hiaten en betere eigenschappen die de twee soorten kookgerei hebben voordat ze worden gekocht.

Roestvrijstalen Kookgerei

Roestvrijstalen kookgerei

Roestvrij staal is een populaire stof die wordt gebruikt als uiteinde en voor de constructie van pannen en potten. Het is duurzaam en gaat vele jaren mee in uw keuken.

Het enige nadeel van roestvrij staal is dat het geen goede warmtegeleider is. Voor betere prestaties moet het worden verlijmd met een goed warmtegeleidend materiaal zoals koper of aluminium.

Roestvrij staal is een legering van de twee ijzer en chroom, waardoor het bestand is tegen roest en lang meegaat.

Er zijn verschillende soorten roestvrij staal die je terugvindt in verschillende roestvrijstalen kookgerei.

  • Ferritisch
  • Austenitisch
  • martensitisch
  • duplex
  • Neerslagverharding

Kookgerei gemaakt van austenitische soort heeft de neiging om van premium kwaliteit te zijn. U ziet kookgerei met het merk roestvrij staal 304 of 18/10 of 18/8, wat de samenstelling van roestvrij staal en chroom onthult. De 18 is dat de hoeveelheid chroom en de andere cijfers voor een nikkel zijn.

Kan Roestvrij Staal Veilig Zijn?

Kan roestvrij staal veilig zijn

Ja, het roestvrijstalen kookgerei is een van de veiligste die je kunt vinden naast gietijzer. Het is moeilijk voor chemicaliën om voedsel door de stof te dringen.

Koken met roestvrijstalen kookgerei levert geen gezondheidsproblemen op, in tegenstelling tot koper en aluminium.

Belangrijke Aspecten Om Te Overwegen Bij Het Kopen Van Kookgerei Van Roestvrij Staal

Belangrijke aspecten om te overwegen bij het kopen van kookgerei van roestvrij staal

  • Warmtegeleiding
  • Laag kookgerei
  • slaagt en handelt
  • Kosten
  • Magnetisch of niet-magnetisch
  • Duurzaamheid 18/10. 18/10
  • Onderhoud

Pluspunten

  • Stevig en duurzaam, gaat lang mee!
  • Makkelijk onderhoud
  • Tijdsbespaarder
  • Volledig veilig
  • Glad en glanzend, minder opruimen
  • Veelzijdig
  • Kosteneffectief, de moeite waard
  • Aantrekkelijk uiterlijk
  • Niet-reactief voor zure en basische voedingsmiddelen

nadelen

  • Gemakkelijk te verplaatsen, lichtgewicht
  • Duur
  • Geen goede warmtegeleider
  • Kookt niet even

Leer meer

Hard geanodiseerd kookgerei

Aluminium is op zichzelf een goede warmtegeleider, maar komt op de tweede plaats na aluminium. Het is licht van gewicht waardoor het gemakkelijk te hanteren is.

De kosten van aluminium zijn goedkoop vanwege de beschikbaarheid op aarde. 1 nadeel van aluminium is zachter en reageert met sommige voedingsmiddelen.

Daarom begon de firma Calphalon naast aluminium ook een antiaanbaklaag aan te brengen om uitloging naar voedsel te voorkomen.

Hard geanodiseerd aluminium kookgerei wordt gemaakt door het elektrochemische proces om aluminium samen met de antiaanbaklaag te vervangen.

Wanneer aluminium wordt geanodiseerd, is hard-geanodiseerd aluminium 30 procent harder dan roestvrij staal, waardoor het duurzaam is.

Het anti-aanbakoppervlak van het kookgerei verslechtert na enkele jaren, waardoor het nodig is om een ander kookgerei te kopen.

Is Hard Geanodiseerd Kookgerei Veilig?

Het kookgerei is veilig in gebruik omdat de anodisatie de kans op reactievermogen van het aluminium verkleint. Volgens de fabrikant sluit de antiaanbaklaag het aluminium absoluut af en kan het niet reageren met het voedsel.

Pluspunten

  • Uitstekende warmtegeleider
  • lagere prijs
  • Niet-giftige non-stick, minder of geen petroleum gebruikt
  • Hoge kookprestaties, gelijkmatig koken
  • Eenvoudig schoon te maken, geen etensresten

nadelen

  • Reactief op zuur en basisch voedsel
  • Niet veilig om hoge temperaturen te gebruiken
  • Handmatig wassen
  • Niet compatibel met inductiekookplaten

Meer weten

Verschil Tussen Kookgerei Van Roestvrij Staal En Geanodiseerd Kookgerei

Zeer goed geleidend van warmte, zodat het voedsel gelijkmatig wordt gekookt en er geen hotspots zijn. Koken is eenvoudig omdat het wordt geleverd met een antiaanbaklaag.

Vergelijking Van Roestvrij Staal Versus Hard Geanodiseerd Kookgerei

Vergelijking van roestvrij staal versus hard geanodiseerd kookgerei

Warmtegeleiding

Wanneer geanodiseerd, is aluminium kookgerei geweldig in warmtegeleiding. Het eten is sneller en gelijkmatiger gaar.

Roestvrij staal is geen goede warmtegeleider, wat leidt tot hete plekken tijdens het koken. De warmtegeleiding wordt opgelost door roestvast staal te verlijmen met grote warmtegeleiders zoals aluminium en aluminium.

Wanneer u roestvrijstalen kookgerei wilt kopen, is het beter om te beoordelen of het een multifunctioneel koper of aluminium kookgerei is.

Anti-aanbak Laag

Het roestvrijstalen kookgerei heeft meestal geen antiaanbaklaag waardoor sommige voedingsmiddelen blijven plakken.

Hard geanodiseerd kookgerei wordt geleverd met anti-aanbaklagen die plakbestendig zijn en voedsel gemakkelijk intrekken. Koken met anti-aanbaklaag helpt om een kleine hoeveelheid olie te gebruiken om gezonde praktijken te bevorderen.

Kosten

De prijs varieert binnen de modellen van het kookgerei. De prijs van roestvrijstalen kookgerei wordt bepaald door de kwaliteit vanwege het nikkel en meerlaags dat wordt gebruikt om het kookgerei te produceren.

U kunt goedkoop roestvrij staal vinden en de luxe zijn duur.

Prijs varieert afhankelijk van de hard geanodiseerde kookgerei lijn.

Duurzaamheid

Beide materialen die gebruikt zijn voor het maken van het kookgerei zijn sterk en duurzaam. Door de extra hardheid van het oppervlak zijn ze bestand tegen corrosie en krassen.

Kookgerei van hard geanodiseerd aluminium is harder dan roestvrij staal, omdat de coating als een extra laag fungeert. Hoewel de antiaanbaklaag na verloop van tijd slijt, functioneert deze perfect tijdens de geschatte levensduur.

Veiligheid

Roestvrij staal is om gezonde redenen veiliger dan hard geanodiseerd aluminium kookgerei in termen van giftigheid van kookgerei.

Aluminium is reactief met zuur voedsel en overmatige consumptie van aluminium kan leiden tot gezondheidsproblemen.

Het fantastische nieuws is dat het coaten van het aluminium oppervlak met antiaanbaklagen de risico’s van voedsel dat reageert met aluminium vermindert.

Onderhoud

Het onderhouden van kookgerei is geen moeilijke taak met beide kookgerei met behulp van eenvoudige onderhoudsroutines. Zo is het reinigen van RVS eenvoudiger omdat het vaatwasmachinebestendig is.

Voor het reinigen van roestvrijstalen kookgerei door handwas is een metalen scrubber nodig om het klevende voedsel te verwijderen.

Aan de andere kant heeft hard geanodiseerd aluminium kookgerei een antiaanbaklaag die gemakkelijk te wassen is. Een sponsreiniger en warm water met afwasmiddel wast het kookgerei veilig en gemakkelijk af. Kookgerei met antiaanbaklaag is niet vaatwasmachinebestendig.

Veelgestelde Vragen Over Roestvrij Staal Versus Hard Geanodiseerd Kookgerei

Veelgestelde vragen over roestvrij staal versus hard geanodiseerd kookgerei

Is Roestvrijstalen Kookgerei Beter Dan Hard Geanodiseerd?

Het idee van beter hangt af van wat u zoekt op uw kookgerei.

Als u uw kookgerei uitstekend wilt onderhouden, is roestvrij staal een geweldige optie voor elke keuken. Als het uw prioriteit is om een grotere warmtegeleiding te krijgen, dan is hard geanodiseerd in dit opzicht de superieure keuze.

Wat Is Het Verschil Tussen Geanodiseerd En Hard Geanodiseerd?

Het belangrijkste verschil is dat hard-geanodiseerd dikker is dan geanodiseerd, dus u zult natuurlijk een betere duurzaamheid hebben in termen van deuk- en krasbestendigheid.

Krast Hard Geanodiseerd Kookgerei?

Het is een echt duurzaam materiaal dat niet gemakkelijk zal krassen, schilferen of afbladderen. Het is echt een moeilijker materiaal dan roestvrij staal binnen dit facet van duurzaamheid.

Is Geanodiseerd Aluminium Kookgerei Verschrikkelijk Voor U?

Veel mannen en vrouwen weten dat aluminiummetaal dat in uw voedsel terechtkomt niet goed voor u is en verband houdt met enkele gezondheidsproblemen.

Geanodiseerd aluminium is verzegeld en de legering zal niet uitlogen in voedsel of reageren met zuur voedsel.

Hoe Lang Gaat Hard Geanodiseerd Kookgerei Mee?

Dit hangt gedeeltelijk af van de kwaliteit van het vakmanschap van de pannen die u kiest, maar u kunt verwachten dat ze vele decennia meegaan, de beste tot 50 decennia.

Hoe Lang Gaat Roestvrijstalen Kookgerei Mee?

Net als bij hard geanodiseerd kookgerei zie je verschillen in sterkte op basis van de eigenschap van het product dat je hebt gekocht. Goedkope, slecht gemaakte goederen zullen krassen en slijten voor hun dure en hoogwaardige tegenhangers.

Het typische roestvrijstalen kookgerei dat tegenwoordig verkrijgbaar is, de meer budgetvriendelijke opties, kunnen misschien een decennium meegaan, maar goed gemaakt (dwz duurder) roestvrij staal dat goed wordt verzorgd, gaat zelfs meer dan 40-50 decennia mee.