Braziliaanse Koffiegids Topkeuzes + Gids + Brouwtips

Het is niet moeilijk om Brazilian Coffee te vinden, de meeste koffie ter wereld komt uit Brazilië! Waar staat Braziliaanse koffie eigenlijk om bekend? Hoe wordt het gekweekt en geoogst? Zullen ze altijd het grootste koffieproducerende land ter wereld blijven?

En de belangrijkste vraag: hoe vind en brouw je geweldige Braziliaanse koffie vanuit je eigen huis?

Lees verder om erachter te komen hoe koffie in Brazilië begon, waar de industrie in de toekomst naartoe gaat, wat Brazilië onderscheidt van andere koffieproducerende landen en de beste Braziliaanse koffiemerken die er zijn.

BESTE KEUZE

Braziliaanse Peaberry (Vulcanica)

Bonen van de hoogste kwaliteit van het beste landgoed in Brazilië (Santana). Slechts 5% van de bonen wordt als peaberry beschouwd, dus u krijgt het neusje van de zalm (voor een verdomd goede prijs). Wanneer u via Volcanica bestelt, krijgt u het meest verse gebraad dat beschikbaar is en het wordt razendsnel geleverd.

Hier Zijn Enkele Interessante Feiten Over Braziliaanse Koffie

Brazilië is een enorm land. Brazilië is qua landmassa het op vier na grootste land (8,51 miljoen km) en het op vier na dichtstbevolkte land (207 miljoen).

Het regenwoud van het land is groot. Het is ideaal voor de koffieteelt. Dus wat maakt Brazilië zo’n uniek koffieland?

Brazilië Produceert De Meeste Koffie Van Elk Land.

De afgelopen 150 jaar heeft Brazilië meer koffie geproduceerd dan enig ander land ter wereld. Brazilië was in 2016 de grootste producent van koffiebonen en produceerde 2.595.000 ton. Vietnam produceerde echter 1.650.000 ton. Ethiopië (#5 op de lijst) produceerde slechts 384.000 ton.

Brazilië en Ethiopië zijn de enige koffieproducerende landen met een aanzienlijke koffieconsumptie. De meeste andere koffieproducerende landen exporteren het grootste deel van hun koffie en drinken zelf nauwelijks.

Braziliaans weetje: Brazilië is ook de grootste koffieconsument. Toch is het per hoofd van de bevolking de 14e grootste consument.

Slavernij Op Koffieplantages

Koffie arriveerde in het midden van 4.318 cm door Franse kolonisten. In de loop van de tijd was de belangrijkste export van Brazilië koffie, die suikerriet overtrof.

Brazilië is zeer vooruitstrevend geweest in de koffieteelt en -productie-industrie en het beschermen van boeren, maar soms kunnen boerderijen onder de radar schuiven en migrerende werknemers als slaven behandelen.

Grote boerderijen hebben geavanceerde praktijken en technologie die regelmatig door verschillende instanties worden gecontroleerd om certificeringen te verkrijgen. Kleinere boerderijen worden vaak gerund door families.

Het zijn de middelgrote boerderijen die het grootste risico lopen op slavenachtige omstandigheden, zoals lange werkdagen, gebrek aan goede onderdak en schuldslavernij.

Houd hier rekening mee als je rechtstreeks koopt, je wilt die shit niet steunen!

Groeicondities

De koffieregio’s van Brazilië bevinden zich in de zuidoostelijke regio, vlakbij de Atlantische kust. Deze gebieden krijgen het hele jaar door matig zonlicht en regen met constante temperaturen, wat geweldig is voor de teelt van zowel Arabica- als Robusta-bonen.

Wat Brazilië echter mist, zijn de hoger gelegen gebieden, die doorgaans betere koffie produceren. Door de lagere ligging kunnen boerderijen sneller meer koffie verbouwen. Ze kunnen ook Robusta-bonen telen. Het resultaat is meer kwantiteit, maar niet per se koffie van hoge kwaliteit.

Het land investeert tijd en geld om betere droogtechnologieën te produceren om het proces te versnellen en de bonen te beschermen tegen langdurige fermentatie.

Braziliaans weetje: Brazilië heeft ook de perfecte weersomstandigheden om droge (of natuurlijke) koffie te produceren. Brazilië produceert het grootste deel van zijn koffie op natuurlijke wijze.

Brazilië verwerkt ook aanzienlijke hoeveelheden van hun koffie met behulp van het verpulverde natuurlijke proces, dat de beste eigenschappen van zowel natte als gedroogde verwerkingsmethoden combineert.

Brazilië is het land dat de hoogste kwaliteit verpulverde natuurlijke koffie produceert vanwege de lage luchtvochtigheid.

Dertien van de 27 federatieve staten van Brazilië die koffie produceren, waaronder Rio de Janeiro, dat de op een na grootste economie van het land heeft. Dit zijn de drie grootste en bekendste koffieproducerende landen in Brazilië.

  1. Minas Gerais Deze staat, ook wel General Mines genoemd, is de grootste koffieproducerende staat. Het bevat 4 koffieproducerende ruimtes. De helft van de koffieproducerende boerderijen in Brazilië is hier gevestigd. Hier zijn hoogwaardige Obat- en Icatu-koffie, Catua, Catua Rubi, Mundo Novo en Catua Rubi-koffie.
    • Cerrado de Minas Deze regio kreeg als eerste de status van oorsprongsbenaming. Met hoogtes van 800 tot 1.300 meter produceert deze regio hoogwaardige koffiesoorten.
    • Chapada de Minas Dit gebied van hooglanden en valleien herbergt de Catuai-variëteiten en de Mundo Novo-variëteit.
    • Matas de Minas Het grootste deel van het gebied bestaat uit kleine koffieboerderijen. Dit opkomende landschap van koffieregio’s is ongelijk en de koffievariëteiten die hier worden geproduceerd, staan bekend om hun chocolade- of karameltonen.
    • Sul de Minas Met milde temperaturen en een gemiddelde hoogte van 1000 meter produceert deze regio 30% van de koffie van het land. Koffie geproduceerd in Sul de Minas staat bekend als vol met fruitige tonen.
  2. Esprito Santo In deze staat worden voornamelijk Robusta koffiebonen verbouwd. Het is de thuisbasis van twee koffieregio’s, Montanhas de Espirito Sante en Conilon Capixaba.
  3. Dus Paulo In deze staat vind je Port Santos, de haven die bekend staat om de export van koffie. Het is ook de thuisbasis van de koffiesubregio’s Mogiana en Centre Oeste de So Paulo.
    • Centro-Oeste de So Paolo Dit gebied omvat vier steden. De koffieboerderijen in deze regio variëren van klein tot middelgroot. Het wordt gekenmerkt door een zeer oneffen, ruig terrein.
    • Mogiana Met landgebieden die 900 tot 1.100 meter boven zeeniveau liggen en milde temperaturen, is deze regio in staat koffiebonen van hoge kwaliteit te produceren.

Smaakkenmerken En Proefnotities

Braziliaanse koffie heeft een lage zuurgraad en een zachte body, met zoete smaken.

Deze smaken zijn voornamelijk zoet en nootachtig. Deze smaken kunnen melkchocolade, bittere cacao of geroosterde amandel zijn.

Koffie van speciale kwaliteit die op grotere hoogte wordt gekweekt, kan subtiele citrustonen hebben. Het is zeer zeldzaam om een Brazilië te vinden met een heldere, sappige zuurgraad.

Eervolle Vermeldingen

Mis geen bonen uit de volgende regio’s van Brasilia:

Brazil Santos -koffie is de meest bekende koffiespecialiteit van het land. De naam Brazil Santos komt van de haven waar de koffie van deze regio doorheen reist.

Bourbon Santos- koffie is een van de meest gewaardeerde in Brazilië. Bourbon Santos-koffie staat bekend om zijn milde en zachte smaken. Het wordt omschreven als zoet en nootachtig. De meeste van deze bonen worden geteeld in So Paulo of Minas Gerais.

Carmo de Minas is een heerlijke Braziliaanse koffie. Carmo de Minas is te vinden in de zuidelijke staat Minas Gerais. Het heeft vruchtbare gronden en ligt iets hoger dan het grootste deel van het land.

Deze koffie kan licht zuur zijn met tonen van zacht fruit en wordt ondersteund door een zoete chocoladesmaak. De koffiesoorten van het Braziliaanse landgoed zijn alleen die die zijn geteeld op hoogwaardige boerderijen. Het woord landgoed is terug te voeren op de boerderij of familie waaruit het is gegroeid. Deze koffies winnen vaak prijzen, dus zorg ervoor dat je er een grijpt als je er een ziet.

De Huidige Staat Van De Koffie-industrie In Brazilië

Wat betreft technologie en duurzaamheid is Brazilië een van de meest ontwikkelde landen op het gebied van koffieproductie. Ondanks dat de koffieproductie tegenwoordig met zoveel obstakels wordt geconfronteerd, blijven Braziliaanse koffieboeren hun praktijken aanpassen en verbeteren.

Brazilië blijft investeren in nieuwe technologie om de efficiëntie op zijn boerderijen te verbeteren. Ook probeert het ervoor te zorgen dat koffieboeren goed worden verzorgd, goed betaald en volop kansen krijgen.

70-80% van de koffie die in Brazilië wordt geproduceerd, is Arabica. Rust is Robusta.

Hoewel Brazilië een grote koffieproducent is, is de kwaliteit van de meeste koffie slecht. Het dient allemaal een doel. De meeste speciale branders kopen brazilianen om hun melanges te maken.

Deze koffies zijn vol, zoet en laag in zuurgraad, zodat ze kunnen worden gemengd met koffie met een lichte body en helderdere smaaktonen om een uitgebalanceerd kopje of de perfecte espresso te krijgen.

Brazilië is ’s werelds grootste exporteur oploskoffie. Tussen 10-20% van alle door Brazilië geëxporteerde koffie is oploskoffie. Oploskoffie is meestal koffie van lagere kwaliteit.

Het belangrijkste exportproduct van Brazilië was koffie in 1960. Het was goed voor bijna 60% van alle export. Koffie was in 2006 goed voor 2,5% van de export van alle landen.

Braziliaans leuk weetje: Hoewel de afhankelijkheid van Brazilië van koffie behoorlijk drastisch is afgenomen, is het tegenwoordig de belangrijkste speler in de branche.

Hoe Zet Je Braziliaanse Koffie Op De Beste Manier?

Braziliaanse koffiebonen staan bekend om het produceren van een rijke, volle drank met een lage zuurgraad en tonen van zoetheid en geroosterde noten. Er zijn meerdere manieren om optimaal van deze koffiesoort te genieten. Welke zetmethode je ook verkiest, zorg er gewoon voor dat de gemalen koffie de ideale fijnheid of grofheid heeft.

Franse Media

De French Press staat bekend om het zetten van koffie met een volle, zware body. The French Press is een koffiebrouwer met volledige onderdompeling. Dit betekent dat de gemalen koffie wel 5 minuten in het water kan blijven liggen.

Het werkt niet goed bij koffie met een hoge zuurgraad, omdat het zuur of modderig kan smaken. Het helpt je om de zoetheid van de chocoladetonen van de koffie te herkennen.

Espresso

Bijna elke espressomelange bevat Braziliaanse koffiesoorten. Waarom? Deze bonen zijn gemaakt voor espresso. Het is het rijke, zoete en chocoladeachtige karakter van deze bonen die de perfecte espresso maken.

Koud Brouwen

Koud brouwen

Brazilië is om dezelfde redenen als hierboven een geweldige plek om van cold brew te genieten. De meeste mensen willen dat hun koude brouwsel soepel en verfrissend is. Braziliaanse koffie is zacht en verfrissend als hij koud wordt gezet.

Volcanica Coffee brandt vers nadat een bestelling is geplaatst. Niet Hiervoor. Probeer deze Brazil Peaberry voor een zoete, volle koffie met een lage tot gemiddelde zuurgraad, het klassieke Braziliaanse koffieprofiel. Deze single-origin koffie komt uit Minas Gerais in Brazilië, dat bekend staat om het produceren van enkele van de beste Braziliaanse koffie. Bovendien is Volcanica Rainforest Alliance-gecertificeerd, wat ervoor zorgt dat duurzame praktijken worden aangemoedigd.

Nu kun je zeker Braziliaanse koffie met een enkele oorsprong krijgen (en ze zullen je kopje rocken), maar als je op zoek bent naar iets Braziliaans en een beetje meer ontspannen, zacht en met een lage zuurgraad, kan deze melange het perfecte antwoord zijn.

Wederom aangeboden door de ongelooflijke mensen van Volcanica Coffee Company, deze Low Acid Blend heeft een sterke basis van Braziliaanse koffie die wordt aangevuld met andere bonen van hoge kwaliteit en met een lage zuurgraad, waaronder enkele uit Sumatra, een regio die bekend staat om het produceren van ongelooflijke koffiebonen die zijn van nature laag in zuurgraad.

Om ervoor te zorgen dat de bonen zo vers mogelijk zijn, wordt de melange medium gebrand zodra u uw bestelling plaatst.

Als een lage zuurgraad een prioriteit voor u is, is dit een uitstekende keuze die ervoor zorgt dat uw volgende kopje tegelijkertijd vol van smaak en gemakkelijk op de maag is. Deze koffie is verkrijgbaar in hele bonen en voorgemalen verpakkingen.

Zoals je misschien hebt gemerkt, zijn we grote fans van Fresh Roasted Coffee. Ze maken koffiespecialiteiten betaalbaar en toegankelijk voor iedereen, inclusief enkele zeer gewilde bonen. Het merk heeft verschillende soorten Braziliaanse bonen in de aanbieding, waaronder Fazenda Santa Luzia en Nossa Senhora de Fatima.

Deze Cerrado-bonen zijn een geweldige manier om te beginnen met Braziliaanse koffie. Ze komen uit de regio Cerrado de Minas, waar het warme weer en de overvloedige regenval zorgen voor de beste koffie van het land. Ze hebben een rijk smaakprofiel van walnoot en cacao ontwikkeld dat resulteert in een robuust maar gemakkelijk drinkbaar kopje. Deze Cerrado-koffie of andere Braziliaanse koffiesoorten kunnen worden gekocht in sperziebonen, verkrijgbaar in zakken van 1 lb, 2 kg en 22 kg.

Meest Geschikte Braadsoort Voor Braziliaanse Koffie

Braziliaanse koffie kan elke taak aan.

  • Een lichtere branding geeft je een zachtere, lagere zuurgraad, chocoladeachtige en nootachtige kop. Het zal gemakkelijk drinken zijn.
  • Als je van een donkerdere branding houdt, kunnen deze bonen dat ook aan. Een donkere branding benadrukt de body en de kenmerken van de geroosterde noot.

Je zult merken dat de chocoladeachtige tonen veranderen van de zoetheid van melkchocolade in bitterzoete cacao.

Deze koffiebonen zijn veelzijdig en je kunt ervan genieten zoals je wilt.

Koffiebonen uit Brazilië hebben over het algemeen een lage bonendichtheid, waardoor het branden misschien wat lastiger is dan bij andere koffiesoorten. Je hoeft alleen maar op te letten tijdens het braden en niet te snel te gaan.

Deze bonen zijn delicater dan andere, dus een langzamere hitte en een langere brandtijd zullen resulteren in een uitgebalanceerde branding.

Aproveite, Meu Amigo! (Geniet Mijn Vriend)

Braziliaanse koffie is technisch gezien de meest gedronken koffie ter wereld. Het is vooral populair in de Verenigde Staten. We krijgen het grootste deel van hun export. Er zijn veel goede Braziliaanse koffiemerken verkrijgbaar.

Brazilië investeert meer in deze industrie en single-origin koffies hebben hun eigen onderscheidende profielen.

Heb je een favoriete koffie uit Brazilië? Waar heb je het vandaan?