20 Koude Koffiedrankjes Die Je Kunt Maken

Het is tijd om creatief te worden! Hier zijn enkele ideeën voor het gebruik van cold brew-concentraat bij u thuis. Hierdoor waan je je op een feestje.

Of het nu la playa is, een kinderverjaardag of een bijeenkomst van oude vrienden; cold brew kan het allemaal!

Hier zijn 20 geweldige recepten om koude dranken te maken. We weten zeker dat je het op prijs stelt.

1. Coco-brouwsel

Voordat we beginnen, als er een kans is dat je geen cold brew koffie klaar hebt staan om te experimenteren met recepten, lees dan deze gids: hoe je cold brew koffie maakt.

Ingrediënten:

  • 100 ml cold brew koffieconcentraat
  • 300 ml kokoswater
  • Ijs

Meng je cold brew koffie en kokoswater, voeg een paar ijsblokjes toe en roer. Kokoswater heeft mijn voorkeur, hoewel je een beetje suiker kunt toevoegen als je daar zin in hebt.

PS Als je al deze recepten liever langzaam doorwerkt, KLIK HIER om ons e-book met cold brew coffee recepten te downloaden (gratis).

2. Koud Gebrouwen Ijslollys

2 Koud Gebrouwen Ijslollys

Ingrediënten:

  • Geniet van een kopje koude, vers gezette koffie
  • 3 eetlepels gezoete gecondenseerde melk
  • Ijslolly mallen
  • Ijsstokjes.
  • (Misschien wat extra melk en zoetstof)

Koffieijsjes zijn niets nieuws, maar de meeste recepten gebruiken ijskoffie, die zal oxideren en het grootste deel van zijn versheid zal verliezen terwijl je wacht tot het bevriest. Cold drip-koffie kan tot een week worden bewaard zonder smaakverlies.

Meng eenvoudig de koffie en de gezoete gecondenseerde melk, giet in de vormen, plaats de stokjes en laat een nacht in de vriezer staan.

3. Cold Brew Koffie-ijs

Ingrediënten:

  • kopje cold brew koffieconcentraat
  • 2 kopjes zware slagroom
  • Gezoete gecondenseerde melk – 340gm
  • 1 eetlepel Kahlua

De Kahlua en gezoete gecondenseerde melk moeten worden gecombineerd. Klop vervolgens de slagroom tot er stijve pieken ontstaan. Spatel vervolgens het koffiemengsel erdoor en plaats het in de vriezer. Het zal ongeveer 2 uur bevriezen. Of gebruik een ijsmachine.

4. Cold Brew-ijsblokjes

Ingrediënten:

  • Je favoriete koude druppelconcentraat
  • Ijsblokjesbakje
  • Een vriezer
  • Een extra dosis geduld (of juiste timing)

Je houdt van ijskoffie, maar haat de smaak van verwaterde koffie. U kunt uw koffie-ijsblokjes maken. Het is zo eenvoudig dat het moeilijk is om het een recept te noemen: meer als een toevoeging aan het originele koude infuus. Je kunt cold brew koffie eenvoudig invriezen in een Ice Cube tray.

WAARSCHUWING Geef ze niet te veel water. Koude koffie heeft wat verdunning nodig, maar je wilt het niet overdrijven. Deze moeten in een glas worden gegoten. Voeg een kleine hoeveelheid water op kamertemperatuur toe aan het glas en laat de zon al het werk doen.

5. Kokos / Amandel / Cashew / Macadamia Nut Koude Drip

5 Kokos  Amandel  Cashew  Macadamia Nut Koude Drip

Ingrediënten:

  • Geconcentreerde cold brew koffie
  • Koude kokosmelk, amandelmelk, cashewmelk of macadamianotenmelk (naar smaak)
  • Ijs

Koude koffie is geweldig met melkalternatieven zoals amandel-, cashew- of macadamia-melk. De neutraliteit van cold drip-koffie laat unieke smaken doorschijnen, terwijl de melkachtige textuur hun zoetheid aanvult.

6. Koud Brouwen Ouderwets

Ingrediënten:

  • 2 eetlepels sinaasappelsiroop
  • 4 theelepels bitters (bonus bij gebruik van sinaasappelbitters).
  • 170 g cold brew koffieconcentraat
  • 1 marasquinkers (garnering)
  • Sinaasappelschil (garnering)
  • Ijs
  • Optionele ondeugende 30-50ml high-end Bourbon whisky

Combineer je sinaasappelsiroop en bitters in een glas en gooi dan je koude druppelconcentraat erin. Meng goed en garneer met kers en sinaasappel. Plaats langzaam je ijsblokjes erin, en als je je ondeugend voelt, voeg dan een zweepslag van je favoriete bourbon-whisky toe.

7. Cold Brew Tonic

7 Cold Brew Tonic

Ingrediënten:

  • Geconcentreerd cold brew koffieconcentraat, vers gezet (belangrijk).
  • Tonisch water
  • Ijs

Mix en geniet. Misschien wel de meest verfrissende met koffie doordrenkte drank ooit. Je kunt het zo gemakkelijk maken als je wilt met het gegeven recept, of fruitige smaken toevoegen zoals rozemarijn, citroen en maraschino-kersengarnituren. Je kunt cold brew / iced tea maken met slechts één deel tonic en twee delen cold brew, maar er zijn veel variaties.

8. Cold Drip Espresso Martini

8 Cold Drip Espresso Martini

Ingrediënten:

  • 45 ml wodka
  • 30 ml cold drip koffie
  • 15 ml butterscotch schnaps
  • 15 ml koffielikeur
  • Ijs

Mix alle ingrediënten in een shaker. Geef het je beste Shake Weight-indruk en zeef in een cocktailglas.

9. Vanille-amandelwerveling

9 Vanilleamandelwerveling

Ingrediënten:

  • Cold brew concentraat 50 tot 100 ml
  • Proef amandelmelk
  • 2-3 druppels vanille-extract
  • Een snufje kaneel
  • Ijs

Mix het en veel plezier!

De zijdezachte textuur van amandelmelk past goed bij koude brouwsels met een zacht gehemelte. De subtiele nootachtige smaak past echter mooi bij de zoetheid. De natuurlijke aroma’s worden versterkt door kaneel en vanille-extract.
Voeg niet te veel amandelmelk toe aan je cold-brew. Koude koffie is de taart; de rest van de ingrediënten zijn glazuur.

10. Kaneel Sinaasappel IJskoffie Crush

10 Kaneel Sinaasappel IJskoffie Crush

Ingrediënten:

  • 50 ml cold brew
  • van een sinaasappel, in partjes gesneden
  • Verpletterd ijs
  • Warme kaneelstokjes
  • Een snufje kaneelpoeder
  • Kokossuiker in een snuifje

Vul eerst een klein tumblerglas met ijs. Voeg vervolgens de sinaasappelschil toe. Wrijf vervolgens de sinaasappelschil over de lippen en laat het in het glas zitten. Rol vervolgens de kaneelstokjes tussen je handen om ze op te warmen en doe ze samen met een dosis koude koffie in het glas. Maak het af met een snufje kaneelpoeder en kokossuiker.

11. Banoffee-smoothie

11 Banoffeesmoothie

Ingrediënten:

  • 50 ml CB-concentraat
  • 500 ml pecannoot (of een andere) melk
  • 250 g bevroren plakjes banaan
  • 1 el agavesiroop
  • 1 tl lucumapoeder
  • 1 theelepel vanillebonenpoeder
  • 10 ijsblokjes

Mix alles in een blender tot een glad geheel. Dit maakt een geweldige middagsnack. De dikke, volle body verdrijft elke opkomende honger, maar de zoete fruitigheid en koffie-ondertonen zullen je geest en ziel nieuw leven inblazen.

Waarom het Lucuma-poeder? Lucuma, ook wel het Goud van de Inca’s genoemd, is rijk aan bètacaroteen en zink. Het bevat ook calcium, ijzer, zink en vitamine B3. Ongeacht de rijke smaak, schuld hoort niet in de buurt van dit brouwsel.

12. Koffie Chiapudding

12 Koffie Chiapudding

Ingrediënten:

  • Kopje verdund koud druppelconcentraat
  • kopje melk (maar andere zuivelvervangers zullen ook werken)
  • 2 eetlepels honing
  • 8 el chiazaad
  • tl vanillebonenpoeder
  • Voeg een klodder slagroom topping toe
  • Naar smaak geraspte chocolade of gemalen kaneel

Meng in een kom. Of, als je het liever simpel houdt, doe het dan in een pot en schud het totdat het er trendy uitziet.

Als je geen fan bent van ochtendzoetheid: vervang de chocolade en slagroom door een scheutje kaneel. Waar je ook voor kiest om je pudding mee te versieren, zorg ervoor dat je een stevige lepel hebt. Je zult elk beetje uit je metselaarcontainer schrapen.

13. Kokos Kahlua Latte

13 Kokos Kahlua Latte

Ingrediënten:

  • Kahlua – 57gm
  • kopje melk (of voorkeursvervanger)
  • 2 eetlepels kokosroom
  • Een snufje kaneel
  • 2 eetlepels witte suiker
  • 2 shots cold brew concentraat

Deze drank is niet al te moeilijk te maken, maar heeft wel een unieke procedure. Doe de Kahlua en melk, kokosroom en kaneel in een pan en verwarm op medium voor ongeveer 5-7 minuten. Nu uw ingrediënten heet zijn, plaatst u ze in een blender en mixt u ze op de hoogste stand tot ze schuimig zijn. Verwarm het concentraat in een aparte pan. Schenk vervolgens het schuim in een glas.

14. Cold Drip Irish Coffee

Ingrediënten:

  • 283 g (verdunde) koude drip
  • 57 g Ierse Whiskey
  • 1 tl eenvoudige siroop
  • 28 g verse room, of Baileys Irish Cream

Dit is een unieke draai aan het traditionele Ierse koffierecept. Meng alle ingrediënten in je kopje. Een fris alternatief is om wat slagroom apart op te kloppen en deze vervolgens over je drankje te gebruiken. Omdat je drankje koud is, lost de room niet zo snel op en is het een leuke introductie bij elke slok.

15. Cold Brew Bourbon

15 Cold Brew Bourbon

Ingrediënten:

  • 227 g Chameleon Black Concentrate, of je eigen
  • 57 gram bourbon
  • 28 g butterscotch likeur

Bourbon is de zoetere, meer relaxte neef van whisky en is bedoeld om langzaam te drinken. Dit is een combinatie van de verfrissende smaak van cold brew en een beetje butterscotch-likeur om de smaken te mengen. Nu kunt u ontspannen op het terras.

Het is makkelijk te maken: combineer alle ingrediënten in een shaker en schenk vervolgens in een groot glas met ijs. Je kunt dan naar de veranda paraderen om te grijnzen naar alle Lone Star-liefhebbende yahoos.

16. Toddy Amaretto

16 Toddy Amaretto

Ingrediënten:

  • oz Amaretto
  • oz van Kahlua
  • 170 g dark roast, CBC-concentraat
  • 1 bolletje chocolade-ijs
  • IJswater – 57gm
  • Slagroom

Zie dit brouwsel als de koffieshake, maar dan helemaal volwassen en klaar voor het weekend. Deze zachte serve is niet zoals de Banoffee Smoothie.

Net als bij alles waarbij een blender betrokken is, is het proces ongecompliceerd, zorg er gewoon voor dat je de juiste afmetingen hebt. Gooi alles behalve de slagroom in de blender en geef het een gezonde klop tot het schuimig is. Als alles goed gemengd is, giet je het in een hoog glas en garneer je af met een weldadige dosis slagroom.

17. Toddy Suada IJskoffie

Ingrediënten:

  • 113 g dark roast, cold drip concentraat
  • 4 eetlepels gezoete gecondenseerde melk
  • Ijs

Cafe suada is de verwesterde uitspraak van ca phe sua da (wat Vietnamese ijskoffie betekent). Zelfs als we iets op de juiste manier proberen uit te spreken, verwesteren we het nog steeds.

Het maakt niet uit hoe fascinerend de retoriek ook is (geeuw), het lijkt eenvoudig om Vietnamese ijskoffie te maken met cold brew. Het originele recept vereist sterke hete koffie, dus zorg ervoor dat je de krachtigste koude druppel gebruikt die je kunt maken.

Om deze drank helemaal naar je eigen smaak te maken, gooi je al deze ingrediënten in een cocktailshaker, vul je hem tot de rand met ijs en schud je hem goed. niet belasten; gewoon alles in een hoog glas gieten, en je bent klaar! Je drankje zal niet dezelfde scherpe bite hebben als standaard Vietnamese ijskoffie, maar dankzij de koude drip krijgt het een extra laag romigheid.

18. Stoute Toddy

Ingrediënten:

  • 57 g CBC-concentraat
  • 142 g half & half
  • 57 g zoete chocoladesiroop
  • 6-8 ijsblokjes

Mix alles gewoon in een blender, laat de bovenkant goed opschuimen en schenk het vervolgens in je glas. Geniet van deze flashback naar de basisschool. Voeg wat hagelslag (stout) of een plakje banaan toe en je kunt net doen alsof je gezond bent.

19. Donkere Maan

Ingrediënten:

  • 1 kopjes CBC-concentraat
  • kopje koffie likeur
  • kopje gekruide rum
  • Mexicaanse Coca-Cola 340gm fles
  • kopje zware room

Mexicaanse Coca-Cola smaakt zoeter en voller dan standaard cola omdat er natuurlijke rietsuiker wordt gebruikt. U zult genieten van de rondere body en de iets zoetere smaak.

Meng alle ingrediënten door elkaar en giet. Je kunt vier drankjes maken met de bovenstaande ingrediënten of één drankje ervan (geen oordeel).

20. Toddy Yoga Cafe Gemengd

Ingrediënten:

  • 85 gram koud gebrouwen
  • kopje magere, bevroren yoghurt
  • Kopje ijsblokjes
  • 1 theelepel honing

Mix alle ingrediënten samen in een blender. Blijf de knop ingedrukt houden totdat je een custardachtige consistentie hebt bereikt. Schep het uit in je favoriete mok (het is tenslotte koffie) en eet het op.

Afsluiten

Gelukkig Colbrewing

  1. Kallmyer, T. (nd). Starbucks Cold Brew-koffie. Ontvangen 10 mei, Ontvangen van
  2. Chemische verbindingen in koffie die aroma en bitterheid produceren. (nd). Opgehaald van
  3. Thomson, JR, (2017, 13 juni). De waarheid over het cafeïnegehalte van Cold Brew Coffee opgehaald uit