Masala Chai Recept. Gekruid Naar Jouw Smaak

Stel je voor: het is een kille middag en je bent op zoek naar een drankje dat je handen en lichaam warm houdt en je smaakpapillen blij maakt. Maar je standaard kopje koffie is gewoon niet voldoende; je verlangt naar iets anders, maar je weet niet wat je moet drinken.

Dit is masala chai. Op de gezellige drankmeter scoort deze hete melkthee een volle vijf sterren, waardoor het een perfect drankje is om te nippen bij koud weer.

MAAK KENNIS MET MASALA CHAI

Volgens de legende ontstond masala chai duizenden jaren geleden in India of Thailand – over de exacte oorsprong wordt nog steeds gedebatteerd – als een geneeskrachtige drank. Het verspreidde zich over India tijdens de vroege jaren 1900 toen de Indian Tea Association het drinken van thee in het land promootte.

Tijdens de tweede helft van de eeuw bleef de thee in populariteit stijgen naarmate het betaalbaarder werd voor de gewone man; iedereen had het, van straatverkopers tot particuliere woningen. Het is nog steeds een favoriete drank van veel mensen in India en over de hele wereld.

WAT ZIT IN MASALA CHAI?

Masala Chai-recepten kunnen variëren tussen Indiase huishoudens, omdat verschillende families verschillende kruiden kunnen gebruiken. De basisingrediënten van de drank zijn zwarte theebladeren, wat melk, zoetstof naar keuze van de drinker en een mengsel van kruiden, waaronder groene kardemom en gemalen kaneel, venkelzaad, peperkorrels en kruidnagel.

WAT IS HET VERSCHIL MASALA CHAI VERSUS DIRTY CHAI?

De klassieke masala chai wordt met slechts één ingrediënt van de vuile chai gescheiden: koffie. De chai wordt vuil gemaakt door er een heerlijke, rijke espresso aan toe te voegen. Dit maakt de thee aantrekkelijker voor zelfs de meest enthousiaste koffiedrinkers.

MAAK THUIS EEN MASALA CHAI-KOPJES

JE HEBT NODIG:

HET PROCES:

Stap 1

Voeg water toe aan een pan. Alle ingrediënten moeten op middelhoog vuur worden verwarmd totdat ze koken. Zodra het water kookt, zet je het vuur uit en haal je de pan van het vuur. Het gekruide theemengsel moet 10 minuten staan.

Stap 2

Als de thee 10 minuten is afgekoeld, roer je er een kopje melk door. Ons recept vraagt om volle melk. U kunt echter amandelmelk, kokosmelk of havermelk vervangen om het zuivelvrij te maken. Het roommengsel moet aan de kook worden gebracht. Zodra het is afgekoeld, haal je het van het vuur.

Cadeau-ideeën nodig? Bekijk onze Top 10 cadeaus voor koffieliefhebbers in 2021

Stap 3:

Gebruik een zeef voor Indiase melkthee. Voeg een paar theelepels ruwe suiker of riet toe aan de mok. Deze stap biedt een nieuwe mogelijkheid voor vervangingen; we weten dat niet iedereen graag suiker gebruikt, dus voel je vrij om in plaats daarvan een zoetmiddel naar keuze te gebruiken.

GENIETEN VAN!

Eén slokje en je wordt verliefd op masala chai laatte. Door de mix van thee, melk, kruiden en room krijg je een warm gevoel van binnenuit. Het is gemakkelijk in te zien waarom masala chai latte zo populair is in India. Bovendien bevat het minder cafeïne dan het gemiddelde kopje Joe, dus als je op zoek bent naar iets om je dagelijkse tweede kopje te vervangen, is een mok van deze pittige goedheid een solide vervanging.

Masala Chai Authentiek

Opbrengst:
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Kooktijd 5 minuten
Totale tijd: 10 minuten

Een kopje masala Chai brengt een vleugje India in huis. Deze romige, kruidige drank houdt je warm en gezellig op de koudste dagen.