Kun Je Eieren Invriezen?

Hoe eet u uw eieren ’s ochtends het liefst? Sunny Side up, hardgekookt of vloeibaar. Eieren zijn een geweldige aanvulling op elke maaltijd, maar het is verrassend eenvoudig om ze weg te gooien.

Wanneer u uw wekelijkse boodschappen doet, is het gemakkelijk om de hoeveelheid eieren die u in een week zult gebruiken te overschatten, en het kan heel gemakkelijk zijn om aan het einde van de week restjes over te houden.

Omdat eieren zo lekker en flexibel zijn, is het jammer om ze in de prullenbak te gooien. Er is ook een eenvoudige manier om de houdbaarheid van je eigen eieren te verlengen, en dat is door ze in te vriezen.

Dus kunnen eieren worden ingevroren? De oplossing is ja, en niet meer. In tegenstelling tot sommige andere soorten voedsel, is het invriezen van eieren een beetje een mijnenveld, omdat sommige soorten eieren veilig kunnen worden ingevroren, terwijl andere dat niet kunnen.

Het hangt af van het feit of de eieren al dan niet gekookt zijn, en de manier waarop ze gekookt zijn.

Dus als je eieren over hebt die je zou willen invriezen, maar niet weet hoe je verder moet lezen.

Eieren Invriezen?

Eieren invriezen

Zoals we hebben vastgesteld, kunnen sommige soorten eieren veilig worden opgehangen, en verrassend genoeg smaken ze behoorlijk goed aan de andere kant.

Vanwege de smaak en consistentie van eieren zou je verwachten dat ze veranderen door het invriesproces, maar in werkelijkheid smaken eieren vrijwel hetzelfde als ze eenmaal zijn ingevroren. Dus hoe kun je eieren invriezen? U vraagt, laten we eens kijken

Laten we, voordat we de maatregelen voor het invriezen van eieren doornemen, meteen vaststellen welke soorten eieren veilig kunnen worden ingevroren. Het eerste dat we moeten opmerken, is dat je eieren nooit in hun schaal mag invriezen, omdat deze snel kunnen barsten en ziektekiemen kunnen verspreiden.

Maar je kunt rauwe eieren buiten hun schaal invriezen, op dezelfde manier kun je het eiwit van de dooier scheiden om beide delen afzonderlijk te laten hangen, en je kunt ook gekookte eiergerechten invriezen.

Het proces voor het invriezen van rauwe eieren, of ze nu heel of gespleten zijn, is eenvoudig, en je kunt beginnen met het kraken van de eieren. Als je de eieren heel invriest, moet je ze kloppen, als je de dooier van het eiwit scheidt, moet je ze in plaats daarvan scheiden.

We raden dan aan om een ijsblokjesvorm te gebruiken om de mix te scheiden. Als je de dooier van het ei scheidt, gebruik dan de ijsblokjesvorm om dit voor elkaar te krijgen. Als je de eieren heel wilt invriezen, gebruik dan gewoon het ijsblokjesbakje om de eieren te portioneren.

U moet het bakje samen met de datum van invriezen labelen en uw eieren vervolgens plat in de vriezer leggen totdat u ze wilt eten.

Het is niet aan te raden om hardgekookte eieren in te vriezen, omdat de textuur van het eiwit waarschijnlijk wordt aangetast, maar gekookte eidooiers kunt u wel invriezen. Kaas verandert bovendien van textuur als het wordt ingevroren, maar geraspte kaas kan ook worden ingevroren als je van plan bent om het te smelten.

Eieren Ontdooien?

Dus zoals je kunt zien, is het invriezen van eieren eenvoudig. Terwijl eieren onder normale omstandigheden tot 6 weken houdbaar zijn, kan het invriezen ervan de houdbaarheid met maximaal 12 maanden verlengen. Dit geeft je veel tijd om te genieten van de eieren die uit de prullenbak zouden zijn verdwenen.

Maar wat gebeurt er als je ze hierna wilt gebruiken? Laten we eens kijken hoe je de eieren die je eerder hebt ingevroren, moet ontdooien.

Het ontdooiproces voor ongekookte eieren die zijn ingevroren is ongelooflijk eenvoudig, maar je moet voorzichtig zijn met alles wat je doet om voedselvergiftiging te voorkomen.

Om je eieren te ontdooien, moet je de container waarin ze waren ingevroren naar je koelkast verplaatsen. U moet dit de avond voordat u de eieren gaat gebruiken doen om er zeker van te zijn dat ze volledig ontdooid zijn en klaar om te koken.

Als u uw eieren in een afgesloten bak heeft ingevroren, kunt u ook koud stromend water gebruiken om de eieren te ontdooien.

Zodra uw eieren zijn ontdooid, moet u ze onmiddellijk koken om elk gevaar van kruisbesmetting te voorkomen.

Hoewel eieren gemakkelijk kunnen worden ingevroren, zult u ze niet kunnen waarderen wanneer ze zijn ontdooid op een aantal manieren waarop u er traditioneel van zou genieten, aangezien de dooier en het wit zijn gemengd.

Maar u kunt uw ontdooide eieren aan veel verschillende recepten toevoegen en er ook roerei van genieten als onderdeel van een maaltijd of als hapje.

Factoren Om Te Overwegen:

Hoewel het invriezen en invriezen van eieren een eenvoudig proces is, zijn er enkele belangrijke dingen waarmee u rekening moet houden wanneer u de beslissing neemt om uw eieren op te schorten.

Het eerste waar u rekening mee moet houden, is de kans op kruisbesmetting. Zoals je weet, zijn eieren een soort voedsel waar je ongelooflijk voorzichtig mee moet zijn bij het gebruik, vooral als ze rauw zijn.

De natuurlijke consistentie van rauwe eieren betekent dat ze vatbaar zijn voor bacteriën, wat de reden is dat je heel voorzichtig moet zijn als je een gerecht maakt dat eieren bevat.

U dient deze voorzorgsmaatregel mee te nemen wanneer u eieren invriest voor toekomstig gebruik. Zorg er dus voor dat u regelmatig uw handen wast en wees voorzichtig bij het bereiden van uw eieren om te worden gesuspendeerd.

Het is ook van vitaal belang dat u rekening houdt met de structuur waarin u uw eieren wilt invriezen. Zoals we al zeiden, kunt u eieren in hun geheel invriezen, of u kunt ze verdelen voordat u ze invriest.

Om te kiezen welk formaat het beste bij u past, moet u rekening houden met de verschillende soorten recepten waarin u de eieren gaat gebruiken. Als je alleen roerei wilt eten, moet je de eieren volledig opschorten.

Maar als u van plan bent de eieren te gebruiken voor bakrecepten, dan kan het de moeite waard zijn om enkele eieren te scheiden in het geval dat de recepten eiwitten of dooiers vereisen in plaats van een heel ei.

Overzicht

Kortom, de oplossing is ja, je kunt eieren invriezen. Eieren kunnen volkomen veilig worden ingevroren, mits u de juiste veiligheidsmaatregelen neemt, en ze smaken heerlijk als ze ontdooid zijn, net als vers.

Dus als je je overgebleven eieren wilt invriezen, maar niet weet hoe, dan geeft deze handleiding je alle informatie die je wilt weten over het invriezen van eieren.