Koffiebonen Mengen. U Kunt Uw Kopje Tot In De Perfectie Personaliseren

Je vraagt je misschien af hoe je de smaak van je koffiebonen kunt veranderen als je ze brandt. Je kunt de smaak van je koffie veranderen door er verschillende ingrediënten aan toe te voegen.

Koffiebonen Mengen

Het mengen van koffiebonen of gemalen koffie is geen nieuwe praktijk. Koffiemerken gebruiken bonenmelanges om de smaak te verbeteren. Single-origin koffiedik is duurder om te maken en smaakt puurder. Bonenmelanges hebben echter meer smaak en zijn verkrijgbaar in vele combinaties.

Omdat ze in dezelfde grond worden verbouwd, smaken koffiebonen uit dezelfde regio over het algemeen exact hetzelfde. Je kunt verschillende bonen mengen om nieuwe smaken te creëren. Het mengen van koffie wordt door veel koffiedrinkers als een kunstvorm beschouwd en kan worden aangepast aan de mix van smaken die u het lekkerst vindt.

Koffie Mengen

De twee meest voorkomende bonensoorten in de koffie-industrie zijn robusta- en arabicabonen. Robusta-koffiebonen zijn gemakkelijk te kweken en minder duur, wat betekent dat supermarktmelanges voornamelijk robustabonen bevatten. Robusta koffiebonen staan bekend om hun sterke, volle, nootachtige smaak en hoge prijs.

Vanwege hun smaak geven sommige koffiedrinkers de voorkeur aan Arabica-koffiebonen. Andere consumenten klagen echter over de flauwe of zure smaak van Arabica-koffiebonen. De meeste bedrijven mengen de twee soorten bonen om koffiedrinkers te plezieren en de productiekosten te verlagen.

Er zijn ook twee soorten koffiebonen: excelsa- en libericabonen. Geen van deze bonen wordt echter vaak gebruikt en ze zijn vrij moeilijk te verkrijgen. Het enige dat koffiebonen anders maakt, is de plek waar ze zijn verbouwd.

Er zijn veel soorten koffiebonen. De smaak van koffie is afhankelijk van waar het is verbouwd. Keniaanse koffie smaakt heel anders dan Colombiaanse of Braziliaanse koffie. Door de verscheidenheid aan koffiemelanges zijn er veel combinaties mogelijk.

Cadeau-ideeën nodig? Bekijk onze top 10 cadeaus voor koffieliefhebbers voor 2021

Verschillende brandingsniveaus beïnvloeden de smaak en het aroma van koffiebonen. Als je je bonen gaat branden, heb je controle over hoe donker de branding is. Voorgebrande koffiebonen kunnen worden gekocht in licht, medium of donker gebrand.

De sterkte van koffie hangt af van de duisternis van het gebraad. Het brandproces veroorzaakt een chemische reactie in de boon zelf, waardoor specifieke smaken en aroma’s naar voren komen. Koffie die donkerder van kleur is, zal robuuster zijn.

Er zijn veel melanges op de markt. Veel voorkomende namen zijn coffeeshopmix en barista-mix. Deze melanges zijn over het algemeen 80% arabica-koffiebonen en 20% robustabonen. Hoewel dit een behoorlijke melange is voor smaak en volheid, zullen meer elite koffiedrinkers misschien niet genieten van de zware focus op robustabonen.

Blends Van Koffiebonen

Koffiemelanges zijn afhankelijk van verschillende factoren: het type koffiebonen, de locatie waar ze zijn verbouwd en de duisternis van het gebrande. Deze combinaties kunnen worden gecombineerd om een breed scala aan koffiemelanges te creëren. Je kunt een bepaalde soort koffieboon naar wens mixen.

Beste Melanges

Hoewel er onbeperkte mogelijkheden zijn voor het mengen van koffiebonen, zijn er verschillende populaire melanges. Terwijl barista’s en koffiedrinkers hun eigen melanges van koffiebonen kunnen maken, geven veel koffiedrinkers de voorkeur aan deze koffiemelanges. De meest voorkomende combinaties zijn uitgebreid getest en blijven populaire keuzes voor reguliere koffiedrinkers.

Zwart en getint

De combinatie van black and tan koffie combineert een licht gebrande en donker gebrande koffie om een medium melange van koffie te creëren. Om de smaak en diepte van de koffie te vergroten, combineren branders donkere en lichte bonen. De meeste black and tan koffiemelanges worden gemaakt met Colombiaanse lichte en donkerdere gebrande koffiesoorten.

Mokka Java

Mokka Java is een van de meest populaire koffiemelanges. Het bestaat voor een derde uit mokka-koffiebonen (meestal uit Jemen) en voor tweederde uit een mandheling-mix uit Sumatra. Het combineert de chocoladetonen van mokka met het hoge cafeïnegehalte van java voor een klassieke combinatie.

Ander

Er zijn tientallen andere combinaties van koffiebonen. De mengverhouding van 80% arabica koffiebonen en 20% robusta komt het meest voor in winkels. Lokale coffeeshops hebben echter vaak hun eigen unieke combinaties. Vraag je barista naar de koffiemelange die ze gebruiken, vooral als je een speciaal brandbedrijf bent.

Hoe Koffiebonen Te Mengen

Om koffiebonen te blenden, moet je eerst beslissen wat voor soort bonen je gaat gebruiken en de kwaliteit van het gebrande. Doe je onderzoek om de beste bonen voor je koffiemelange te vinden. Je kunt het personeel van je plaatselijke coffeeshop ook vragen naar de smaak van hun favoriete koffie of kijken naar de merken die in de winkel verkrijgbaar zijn.

Als je besluit voorgebrande bonen te kopen, kun je zelf bepalen welke branddiepte je lekker vindt. Het roosteren van je bonen is echter niet moeilijk en het is een geweldige manier om de exacte hoeveelheid duisternis van je braadstukken onder controle te houden. Nadat je bonen zijn gebrand, kun je ze mengen voordat je je koffie maalt.

Voordat je de bonen kunt blenden, is het belangrijk dat ze in de juiste verhouding staan. U kunt experimenteren met mixen om uw favoriete smaak te vinden. Probeer bonen uit Kenia, Colombia, Nicaragua, Costa Rica of een ander koffieland en meng ze in verschillende hoeveelheden. Het mixen van goede koffie vereist experimenteren en persoonlijke smaak.

Laatste Gedachten

Hoewel er veel verschillende manieren zijn om aangepaste koffiebonen te mengen, is de beste manier om zelf met bonen te experimenteren. Experimenteer met verschillende soorten bonen, brandingen en locaties om de beste koffiemix voor jou te vinden.

  • We splitsen 8 verschillende soorten koffiezetapparaten op. Van drip tot french press, overgieten, cold brew, podmachines en meer.

  • Hoe te brouwen?

    Deze tips laten je zien hoe je je koffie nog beter kunt laten smaken, zodat elk kopje een waar genot is voor je smaakpapillen.

  • Hoe te brouwen?

    U kunt de zuurgraad van uw koffie verminderen door eierschalen te gebruiken om deze minder bitter te maken.

  • Hoe te brouwen?

    Bekijk deze video om te leren hoe je de schoonste kop koffie zet. De Chemex-brouwer is een echte aanrader als je echt serieus aan de slag wilt met je koffie.

  • Koffie Feiten

    Heb je je ooit afgevraagd waar die geweldige koffiesmaak vandaan komt? Hier is onze volledige gids om al uw vragen te beantwoorden.