Cold Brew-tips Voor Het Maken Van Beter Smakende Cold Brew-koffie

Tips En Technieken Om Thuis Cold Brew Coffee Te Maken

Inhoud Tonen

Cold-brew koffie is verfrissend, heerlijk en geeft energie. Of dat zou het tenminste moeten zijn. Deze cold brew tips helpen je bij het maken van cold brew als dat niet goed klinkt.

1. Selecteer De Cold Brew-methode Die Voor U Het Meest Geschikt Is.

Je hebt een paar keuzes om wat koud brouwsel te bemachtigen, elk met voor- en nadelen. U kunt een speciaal cold brew-koffiezetapparaat, uw French Press, Aeropress of een budgetvriendelijke glazen pot gebruiken. Je kunt ook een blikje koffie kopen bij je plaatselijke supermarkt.

Uw levensstijl zal bepalen welke optie het beste is. We hebben een heel artikel over hoe je thuis cold-brew koffie kunt maken.

We hebben een aantal handige video’s gemaakt over het zetten van koffie. Hier is er een als je je Franse pers wilt gebruiken om cold brew te maken:

Als je thuis cold brew wilt maken met een Aeropress:

Je kunt ook DIY’s gebruiken als je geen brouwers hebt.

2. Cold Brew Ratio Is Veel Belangrijker Dan Je Zou Denken. Krijg Het Goed

Gebruik als algemene regel een koude zetverhouding van 1:5 koffie tot water. Dit is eenvoudig te meten met een schaal. Weeg gewoon vijf keer zoveel water af als koffie.

Dit is een goed uitgangspunt. Het kan worden aangepast aan uw persoonlijke smaak.

De juiste koffie/waterverhouding zorgt voor een mooi uitgebalanceerd cold brew-concentraat dat je puur kunt drinken of kunt verdunnen met water, melk, tonic of wat je maar wilt. Meng gelijke hoeveelheden cold brew koffieconcentraat met koud water en serveer het dan met ijs.

Het is belangrijk om het niet te verwarren met ijskoffie. Klik hier voor meer informatie over de verschillen tussen cold brew coffee en iced coffee.

3. Kies De Juiste Bonen.

Cold brew maakt gewoon de beste ijskoffie om te drinken, maar je bonenkeuze is belangrijk. Welke moet je kiezen? Het hangt allemaal af van de smaak die je lekker vindt. Maar zorg ervoor dat u geen goedkope bonen gebruikt. Hoewel het verleidelijk is om geld te besparen, aangezien cold brew veel koffie gebruikt, zullen de resultaten niet de moeite waard zijn.

Hier zijn enkele bonensuggesties:

  • Als je cold brew koffie wilt maken met fruitige smaken, probeer dan Keniaanse of Ethiopische koffiebonen.
  • Colombiaanse en Braziliaanse koffiebonen zijn geweldig voor degenen die van chocoladeachtige, nootachtige smaken houden.
  • Als je van plan bent melk toe te voegen, probeer dan een medium of dark roast blend voor krachtige en evenwichtige smaken.

Onthoud dat versgemalen koffiebonen het beste zijn om koud te zetten. Koop hele bonen in plaats van voorgemalen koffie en maal ze zelf thuis met een cold brew koffiemolen. Je kunt ook hele bonen kopen in een coffeeshop om de bonen te malen.

4. Houd, Indien Mogelijk, Uw Voeten Zo Koel Als U Kunt.

Ja, je kunt cold brew op kamertemperatuur laten trekken. Dit is leuk, vooral als je grote batchbrouwers gebruikt, zoals de Toddy of Filtron, omdat ze niet in een huishoudelijke koelkast passen. Zet hem dan zeker meteen in de koelkast.

Of probeer dit eens: maak tijdens het trekken een ijsbad rond uw weekvat. Vul een ondiepe schaal met ijs en dek deze af met plastic zakken.

5. Wees Verstandig Met Je Waterkeuzes

Gefilterd water van hogere kwaliteit staat gelijk aan beter koud brouwen. Dus met dat in gedachten, beknibbel niet op het water.

6. Probeer Een Tijdje Te Trekken.

Als algemene richtlijn laat u uw koffie 16 uur trekken. Maar je kunt met alles experimenteren van 14 tot 24 uur. Langer dan 24 uur trekken kan een aantal funky smaken produceren.

7. Laat Het Niet Te Lang In De Koelkast Staan.

Cold brew gaat tot 10 dagen mee als je het gekoeld bewaart vanaf het moment dat je het maakt. U kunt daarna een onaangename smaak beginnen op te merken.

Als je te lang hebt gewacht om deze coole tip te bemachtigen:

Sommige planten willen koud brouwen als het bitter begint te smaken. Meng het met 2 delen water en 1 deel koud bier. Waterplanten die de voorkeur geven aan een licht zure grond zoals rozen, begonia’s en varens.

Het beste van cold brew koffietips is dat ze je leren hoe je het nooit moet verspillen.

Afsluiten

Het basisprincipe van Cold brew is zo eenvoudig dat je er vele variaties van kunt proberen. Het is echter belangrijk om de basis te volgen. Je krijgt een slappe drank. Wij willen dat niet.

Geniet nu van je koude brouwsel!

Veelgestelde Vragen

Welke Maling Is Het Beste Voor Cold Brews?

Vanwege het lange extractieproces zijn zeer grove malingen het beste voor cold brew. Het is belangrijk om de juiste maling te krijgen voor koud brouwen. Het lijkt misschien niet zo, maar de smaak van je koffie verandert drastisch als je de verkeerde maat neemt. Als de koffie te klein is, werkt het extractieproces niet goed.

Moet Je Cold Brew Laten Trekken?

Roer het koude brouwsel niet tijdens het trekken. Het is het beste om de koffie aan het begin van het trekproces te roeren. Het is belangrijk om de koffie aan het begin van het onderdompelingsproces te roeren. Zo wordt voorkomen dat de koffie te snel wegzakt, wat leidt tot een zwakke smaak. U kunt experimenteren om de beste methode voor u te vinden.

Hoe Moet Cold Brew Koffie Smaken?

Cold brew moet chocoladeachtig smaken, met een zachte nasmaak. Veel mensen geloven dat cold brew beter is dan warme koffie. Een van de redenen hiervoor is de hoeveelheid zuur die erin zit. Cold brew heeft namelijk de helft van de zuurgraad dan gewone koffie. Dit heeft niet alleen invloed op de smaak, maar maakt het ook makkelijker verteerbaar.