Cappuccino Versus Mokka. Voor Als Je Zin Hebt In De Kick
Koffie feiten

Cappuccino Versus Mokka. Voor Als Je Zin Hebt In De Kick

Een cappuccino, mokka of een ander speciaal drankje met een sterke espresso kick is een goede keuze.

De eerste is een klassiek Italiaans dessert met krokante laagjes en heerlijke smaken. De andere is de droom van elke chocoladeliefhebber en zoetekauw.

Lees verder om erachter te komen welke u zal prikkelen.

Ol Faithfuls

Zoals bij de meeste koffiespecialiteiten, beginnen zowel de cappuccino als de mokka met een lekkere espresso en wat gestoomde melk.

Espresso

De espresso fungeert als basis voor beide dranken. Mochas hebben meestal 2 shots. Dit is goed voor ongeveer

Gestoomde melk

Beide dranken gebruiken gestoomde melk, zoals lattes en vele andere koffiedranken. Gestoomde melk is gewoon melk die is verwarmd en belucht om een romigere, melkachtige textuur en smaak te creëren. De verhoudingen en plaatsing van dit ingrediënt verschilt tussen deze twee drankjes, maar daarover later meer.

Cappuccino Gecondenseerd

Deze Italiaanse drank is een favoriet bij de fans, zowel in de Europese koffiecultuur als in de Verenigde Staten. In de jaren 1940 werden de unieke structuur en stijl van de drankjes vastgesteld. Cappuccino’s worden meestal geserveerd in glazen kopjes van 170 g, zodat u de precieze gelaagdheid kunt zien.

Balans Is De Sleutel

De componenten van een cappuccino zijn dezelfde als die van veel andere dranken op basis van espresso: espresso, gestoomde melk en melkschuim. Omdat de ingrediënten vrij algemeen zijn, zijn de meest onderscheidende kenmerken de balans, structuur en smaak.

Cadeau-ideeën nodig? Bekijk onze Top 10 cadeaus voor koffieliefhebbers in 2021

Cappuccino’s hebben een unieke 1:1:1 verhouding. Een ervaren barista kan de drank misschien zelfs bereiden op basis van uw gewicht. In het ideale geval wordt het 1/3 espresso (1-2 shots), 1/3 gestoomde melk en 1/3 licht schuim.

De resulterende drank moet een zeer uitgesproken, zuurarme espressosmaak hebben die wordt aangevuld in plaats van overweldigd door de melkproducten.

Deze drankjes zijn vaak een beetje te latte-achtig. Dit kan verholpen worden door de drank aan de droge kant te vragen. Het resulteert in minder melkingrediënten en een sterkere espressosmaak.

Mokka Onder De Knie

De Mochacoffee is vernoemd naar een soort Arabica koffieboon uit Jemen. Het is vermoedelijk ontstaan toen enkele van de eerste wilde koffiebonen werden verbouwd.

Denk Aan Chocolade

Deze bonen hebben een zoete, van nature chocoladesmaak. In de moderne mokka voegen barista’s een beetje chocolade toe om het unieke smaakprofiel naar voren te brengen.

De chocoladecomponent wordt direct bovenop de espressocomponent geplaatst. Het heeft hetzelfde volume als de koffiebasis. De combinatie wordt vervolgens bedekt met een dun laagje gestoomde melk. Dit is goed voor ongeveer

Door deze unieke verhouding heeft de mokka een heldere chocolade- en espressosmaak. Deze drank is sterker dan een latte, cappuccino of een cappuccino als het goed is gedaan.

Net als een cappuccino worden mokka’s vaak ten onrechte geïdentificeerd als een vorm van latte. Mokka lattes zijn een soort mokka, maar het zijn gewoon lattes met chocoladesiroop.

Traditie

Deze twee dranken onderscheiden zich door de aanwezigheid van een standaard of traditionele methode om ze te maken.

Cappuccino is een perfecte kop koffie. Elke ervaren barista streeft naar de exacte balans tussen espresso, stoommelk en schuim.

Aan de andere kant, hoewel de mokka is geëvolueerd van het brouwen met een specifiek type boon, zijn er zoveel opties voor de extra chocoladecomponent dat het bijna onmogelijk is om twee identieke mokka’s te vinden.

Dus in een notendop, er is een wijdverbreid, a priori idee van wat een cappuccino zou moeten zijn, maar dat beeld verschilt voor de mokka.

Krijg Het Bijgevuld

Een ander groot verschil dat deze twee drankjes definieert, is wat er bovenop zit.

Op een cappuccino vind je een licht melkschuim. Dit schuim wordt geproduceerd als een barista die melk opschuimt of stoomt voor de twee melkcomponenten van de drank. Dit schuim is luchtiger dan romig en kan stijver zijn dan een microfoam, slagroom of slagroom.

Een mokka kan ook op een van deze twee manieren worden geserveerd. Voor een meer ingetogen drankje laat een barista het drankje gewoon staan met de gestoomde melk/microfoam erop. Winkels zullen vaak een beetje slagroom aan de drank toevoegen, of zelfs wat chocoladepoeder.

Afsluiten

Cappuccino is een klassieke drank met een klassieke smaak en gevoel. Je krijgt een bewonderenswaardig nauwkeurig drankje dat licht aanvoelt met een rijke espresso eronder.

Aan de andere kant, als je iets zoets wilt maar niet jezelf kunt zijn om een verheerlijkte milkshake te bestellen, overweeg dan een mokka. Je zult de kracht van de espresso waarderen, perfect aangevuld met de chocoladeachtige tonen.

Bovendien, als je echt niet kunt beslissen, kun je altijd een mochaccino bestellen, dat is een cappuccino met een beetje pure chocolade of chocoladesiroop erin.

  • Hoe te brouwen?

    Dit recept voor kaneelcappuccino zal je ochtendcappuccino opfleuren! Een moeiteloos drankje dat perfect is voor uw smaakpapillen.

  • Hoe te brouwen?

    Dit recept voor mokkakoekjes crumble frappuccino heeft alles wat je nodig hebt! Deze oreo koekjes met chocoladesiroop kun je niet weerstaan!

  • Koffie feiten

    Kun je het verschil niet zien tussen een iced macchiato en een iced latte? We hebben het voor je op een rijtje gezet, zodat je weet wat je bestelt!

  • Hoe te brouwen?

    Denk je dat je klaar bent voor het spookachtige seizoen? Dit Bone-Chilling Cold Brew-recept is misschien niet de juiste voor jou. Deze Halloween-koffiedrank is heerlijk en eenvoudig te maken.

  • Koffie feiten

    Wanneer je een macchiato bestelt bij een koffieketen, is de kans groot dat je een suikerachtige, mogelijk karamel-y latte-achtige drank krijgt. Maar dit is niet de echte macchiato. Lees verder om meer te weten te komen over de macchiato, de variaties en hoe je hem kunt bestellen.