Slowcooker Bolognese

Dit Slow Cooker Bolognese recept is zonder twijfel de eenvoudigste Bolognese die ik ooit heb gemaakt! Het is ideaal om ’s ochtends voor het werk te beginnen, het kost slechts 5 minuten om het voor te bereiden. Het bevat veel eiwitten, is geweldig voor het bereiden van maaltijden en kan spotgoedkoop zijn, alleen per portie.

Wat Maakt Slow Cooking Bolognese Zo Geweldig?

Als je ooit hebt gehoord over Italiaanse grootmoeders die langer dan 8 uur bolognese koken, of dat bolognese de volgende dag beter smaakt, dan is daar een hele goede reden voor! Bij vlezige sauzen kost het veel tijd om zich te ontwikkelen en op smaak te brengen. Na verloop van tijd zal de saus het gehakt afbreken, mals maken en op smaak brengen. Daarom gaan bolognese en de broodrooster samen.

Kan Ik Dit Recept Bereiden?

Dit recept is ideaal voor meal prepping! Het is geweldig voor mensen die eiwitrijke maaltijden in hun dagelijkse dieet willen of gewoon een heel eenvoudig gekookt recept in batches. Ik schors normaal gesproken de helft van de partij bolognese voor later in de maand, en verdeel dan nog een helft in containers. Als je extra gezond wilt zijn, gebruik dan volkoren pasta’s. Ze zijn een ingewikkelder koolhydraat dat rijk is aan vezels, wat geweldig is voor het behouden van een goed energieniveau gedurende de dag.

100g Spaghetti & Bolognese Voedingsetiket

100g Volkoren Pasta & Bolognese Voedingsetiket

Opslaginformatie

Om te bewaren, doe de bolognese over in een luchtdichte container en laat afkoelen. De Bolognese is tot 3 dagen houdbaar in de koelkast en 6 maanden in de vriezer.

Om de pasta te bewaren, gooi je er olijfolie in om te voorkomen dat het aan elkaar plakt en doe je het in een luchtdichte container. De pasta is tot 3 dagen houdbaar in de koelkast.

Onze keuze

Leer meer

Informatie Over Ingrediënten En Kosten

Extra Vierge Olijfolie Gebruik een goede kwaliteit extra vierge olijfolie, het hoeft niet koud geperst te zijn of iets bijzonders.
Ui De beste ui om in dit recept te gebruiken is een gele of bruine ui. Zorg ervoor dat je het heel fijn snijdt!
Knoflook Gebruik verse knoflookteentjes, die smaken veel beter dan voorgekookte gehakte knoflook.
Biefstuk Gehakt U kunt 10% of 20% gehakt gebruiken. 10% zal waarschijnlijk een veel gezondere bolognese maken, terwijl 20% waarschijnlijk een rijkere zal maken.
Rode wijn Zorg ervoor dat u een droge rode wijn gebruikt, dit geeft de bolognese veel meer smaak dan een zoete wijn. Dit kan worden vervangen door droge witte wijn of tweemaal geconcentreerde runderbouillon.
Gesneden tomatenGebruik de beste gehakte tomaten die beschikbaar zijn, het zal een enorm verschil maken voor de saus.
Basilicum Gebruik verse gember, deze geeft veel meer smaak dan droge basilicum. Als je geen verse Java kunt vinden, verwissel het dan om nieuwe peterselie te krijgen

Voor 8 Porties prijzen dit recept die rond elke portie worden toegevoegd. Bij Spaghetti is het daarom per portie.

Welke Maat Slowcooker Moet Ik Gebruiken?

Het is erg belangrijk om de slowcooker van het juiste formaat te gebruiken om het recept te krijgen om onvoldoende of te gaar koken te voorkomen. Ik gebruikte een slowcooker van 3,5 liter voor dit recept, maar je zou weg kunnen komen met alles met 3,5 liter tot vijf liter. Dit kan uw slowcooker vullen met 1/2 tot 3/4 vol.

Op zoek naar een goede uitstekende middelgrote broodrooster? Deze slowcooker van 3,5 liter is ideaal.

Als je een kleinere slowcooker hebt van ongeveer 2 liter, kun je het recept gemakkelijk halveren om 4 porties te maken. Dit kan ook betekenen dat de kooktijd moet worden gewijzigd in 6 uur.

Als je op zoek bent naar een kleinere slowcooker, probeer dan deze Slow Cooker van 1,8 liter!

Voor meer informatie over fornuizen van verschillende formaten, bekijk deze Gids voor verschillende slowcookerformaten, ook voor nog veel meer recepten die je met je slowcooker kunt gebruiken, bekijk deze 75 spotgoedkope crockpot-recepten.

Stapsgewijze Instructies

1) Voeg het rundergehakt toe aan de broodrooster. Voeg een royale hoeveelheid zeezout en gekraakte zwarte peper toe. Gebruik een houten lepel en besteed ongeveer 1 minuut aan het breken van het rundergehakt.

2) Schenk rode wijn, tomaten, ui, knoflook en de helft van de basilicum erbij. Mix de mix door elkaar, doe een deksel op de slowcooker en zet op laag.

2 uur laten koken

4) Haal voorzichtig de deksel eraf en splijt het gehakt goed met een houten lepel. Meng door een handvol verse basilicum. Als de bolognese nog een beetje pikant is, zet je de slowcooker te hoog en haal je de deksel eraf. Laat 30-60 minuten koken.