Onze website gebruikt cookies om je surfervaring te verbeteren. Om deze website optimaal te gebruiken vragen we je om akkoord te gaan met ons cookiebeleid.

Ik ga akkoord liever niet.

Handel - talen Ondernemen en communcatie

Doe iets met talen!

Je leert snel veel vreemde woorden via tv en internet. Je vindt dat je aanleg hebt voor talen. Je durft deze te spreken en verstaat snel wat de mensen bedoelen. Je wil talen vooral op een heel praktische manier leren. Je mag in Handel-talen ook een eigen bedrijfje runnen, een product voorstellen, een verkoopgesprek voeren ... Je bent tot slot geïnteresseerd om met allerlei computerprogramma’s te werken.

Wie kan starten?

Heb je in het tweede jaar de basisopties Handel, Moderne wetenschappen, Latijn, Grieks-Latijn, Techniek-wetenschappen ... gevolgd, dan kan je aansluiten in de tweede graad Handel-talen.

Lessenpakket

Godsdienst
2
Nederlands
4
Frans
5
Engels
4
Duits
1
Geschiedenis
1
Aardrijkskunde
1
Lichamelijke opvoeding
2
Wiskunde
3
Natuurwetenschappen
3
Informatica
4
32
Download brochure

Wat leer je?

Je krijgt een ruime bedrijfseconomische vorming met veel aandacht voor de praktijk van het zakendoen, de technieken van boekhouding, marketing, de toegepaste informatica ...
Het bedrijfsleven hecht ook veel belang aan een vlotte communicatie (zowel mondeling als schriftelijk). Talen (Frans, Engels en Duits) komen uitgebreid aan bod.

Handel of handel-talen

Handel is een breed studiedomein waarin je opgeleid wordt voor een commerciële of een administratieve loopbaan in het bedrijfsleven, de overheidsadministratie of de dienstensector.

Is logisch redeneren iets voor jou? Los je graag problemen op met de computer? Dan kies je best Handel (Ondernemen & IT). Ben je eerder geïnteresseerd in talen, dan kies je best Handel-talen (Ondernemen & communicatie).

Begeleide studie

IMB biedt “begeleide studie” aan na de gewone lesuren, tussen 16.10 u. en 17.00 u. We werken gedurende een korte periode intensief en in een klein groepje aan een nood rond leren en studeren: boekentas maken, plannen, grotere gehelen verwerken, hoofdzaken van bijzaken onderscheiden enz. We overleggen nauwgezet met vakleerkrachten, ouders en de leerling.

5 troeven

Wat maakt deze opleiding zo goed?
Registreren voor onze school
  • Brede vorming
  • Sterk bedrijfsgericht pakket met veel informatica
  • Grote slaagkansen in hoger onderwijs
  • Opleiding voor veelgevraagde jobs