Hoe Keramische Kookgerei Potten En Pannen Perfect Schoon Te Maken?

Keramisch kookgerei is tegenwoordig erg populair vanwege de vele voordelen. Het is niet-klevend, niet-poreus en reageert ook niet op het voedsel. Het vereist minder boter of olie tijdens het koken, wat geweldig is als gezondheidsprobleem. Dit kookgerei is een uitstekende keuze voor iedereen die zich zorgen maakt over zijn gezondheid.

Bovendien houden mensen ook van dit kookgerei vanwege het mooie uitzicht. Dit kookgerei is heel gemakkelijk schoon te maken , maar je moet wel weten hoe je het op de juiste manier schoonmaakt . Ik heb ook details toegevoegd over het schoonmaken van keramisch kookgerei. Deze gids zou u moeten helpen bij het schoonmaken van uw keramische potten en pannen.

Te Volgen Stappen

Het is belangrijk om de instructies van de fabrikant te lezen over het reinigingsproces van het kookgerei. Het is handig om het kookgerei goed schoon te maken. Bovendien zijn er enkele belangrijke punten voor het reinigen van keramische koekenpan of keramische pannen hieronder.

Was keramische potten of pannen na elk gebruik

Het is belangrijk om de hele keramische pannenset na elk gebruik schoon te maken om de duurzaamheid te behouden. Het kan ook de vorming van vlekken en verkleuring op het keramische oppervlak door vuil, kruimels en andere deeltjes die zijn achtergebleven, voorkomen. Gebruik een vaatdoek of zachte spons en warm zeepsop om de pan helemaal schoon te maken.

Gebruik nooit nylon, hout of andere schurende voorwerpen of reinigingsmiddelen om uw keramische kookgerei schoon te maken. Ze kunnen de keramische coating beschadigen.

Hoewel sommige fabrikanten zeggen dat het oké is om het keramische kookgerei in de vaatwasser te plaatsen. Maar alleen het handmatig wassen van het kookgerei kan de levensduur verlengen.

Week Het Keramische Kookgerei In Warm Of Heet Water Om Aangebrand Voedsel Te Verwijderen

Week het keramische kookgerei in warm of heet water om aangebrand voedsel te verwijderen

Door de keramische pannen of potten minstens 30 minuten in warm water te laten weken, wordt het voedsel losser. Het is ook nuttig om het reinigingsproces gemakkelijker te maken.

Voeg een kopje azijn toe aan vier kopjes water in de pan om moeilijk residu te verwijderen. Kook het minstens 3-5 minuten, daarna zet je de kachel uit. Zodra de oplossing is afgekoeld, veegt u het residu weg met een vaatdoek of spons.

Gebruik zuiveringszout om hardnekkige vlekken te verwijderen

Strooi een paar eetlepels zuiveringszout royaal over bevlekte gebieden. Laat de pan 15-20 minuten staan om de baking soda op te stijven. Schrob de pannen vervolgens met een zachte borstel. De pan moet in warm water worden gewassen. Droog het goed af.

Waterstofperoxide Gebruiken

Waterstofperoxide gebruiken

U kunt 3% verse hydroperoxide gebruiken om grotere keramische pannen of porselein geëmailleerd gietijzeren kookgerei schoon te maken. Wanneer het in contact komt met een vlek of verbrande plek, ontstaan er luchtbellen in de potten. Het werkt goed als het vers is, maar het verliest zijn kracht als het lang op de plank ligt.

Giet een ons waterstofperoxide, vul je kookgerei met water en laat het staan. Gebruik indien nodig een tandenborstel met zachte haren om het verbrande gebied voorzichtig te schrobben. Schrob uw kookgerei nooit agressief met staalwol, harde plastic afwasborstels of varkenshaarborstels.

Breng Azijnoplossing Aan Om Hardnekkige Vlekken Te Verwijderen

Voor dit reinigingsproces hebt u een mengsel van dikke azijn, bakpoeder en gewoon water nodig. Meng hiervoor een kwart kopje azijn met twee eetlepels zuiveringszout en een kwart gewoon water. Vul je keramische potten met deze oplossing en kook het een tijdje. Zet het na een paar minuten opzij, laat de combinatie afkoelen, laat uitlekken.

Gebruik een mild reinigingsmiddel om de hele pot te wassen. Spoel ze af met warm water en droog ze vervolgens af met een handdoek. Deze oplossing is het beste om het aangebrande voedsel van keramische kookproducten te verwijderen.

Laat Het Keramische Kookgerei Na Het Wassen Volledig Drogen

Laat je keramische potten en pannen na het schoonmaken volledig drogen. U kunt een papieren handdoek of een schone theedoek gebruiken om het keramische kookgerei te drogen. Een andere optie is om keramisch kookgerei te drogen door ze op een droogrek te drogen.

Tips en trucs om de levensduur van uw keramische pannen en potten te spreiden

Al vraagt keramisch kookgerei extra aandacht en zorg. Een beetje extra zorg kan de levensduur van je geliefde kookgerei verlengen. Er zijn enkele van de meest efficiënte tips en trucs, deze zullen je helpen om goed voor je keramische kookgerei te zorgen.

  • Juiste gebruiksvoorwerpen voor keramische anti-aanbakpannen

Als u kookt of serveert met keramisch kookgerei, gebruik dan geen metalen keukengerei. Gebruik in plaats daarvan houten, nylon, siliconen of plastic spatels en keukengerei. Metalen keukengerei kan het keramische coatingsysteem beschadigen of krassen.

Snijd voedsel niet met messen als het nog in de pannen zit. Want ook messen kunnen de keramische coating van de pannen beschadigen.

  • Gebruik een kleine hoeveelheid olie of boter terwijl je kookt met keramisch kookgerei

Voeg een kleine hoeveelheid boter of olie toe om een gelijkmatige laag van de pannen te krijgen. Om te voorkomen dat voedsel aan de pannen blijft plakken en om aangebrande rommel te voorkomen, is een kleine hoeveelheid olie voldoende. Gebruik nooit een kookspray op de keramische pannen met antiaanbaklaag, omdat deze de pannen kunnen beschadigen. Extra vierge olijfolie mag niet worden gebruikt in keramische pannen of potten. Omdat deze olie niet tegen hoge temperaturen kan en een verkoolde laag in de pan zal achterlaten.

  • Kook voedsel alleen op lage tot gemiddelde temperatuur

Keramisch kookgerei kan op hoog vuur worden gebruikt, maar het is het beste om het op lagere tot gemiddelde temperaturen te gebruiken. Keramische kookgerei is niet bestand tegen langdurige hitte. Het gebruik van hoge hitte kan ertoe leiden dat het voedsel aan de pan blijft kleven, wat kan leiden tot beschadiging en verkleuring.

Om de beste methode te gebruiken, verwarm de pot of pan voor met olie op laag vuur en verhoog de temperatuur nadat u het voedsel hebt toegevoegd.

  • Dompel een hete keramische pan nooit in koud water

Laat uw keramische pannen of koekenpannen volledig afkoelen voordat u ze schoonmaakt. Hete keramische pannen mogen niet in koud water worden ondergedompeld. Dit kan de antiaanbaklaag beschadigen en zelfs de pannen beschadigen. U kunt dus het beste wachten tot uw keramische pannen afgekoeld zijn voordat u ze afwast.

  • Houd het keramische kookgerei gescheiden van andere kookproducten

Als u het keramische kookgerei op het andere kookgerei of koekenpannen opbergt, kan de coating beschadigd raken. Houd keramische potten en pannen uit de buurt van ander kookgerei. Hang het kookgerei aan een haak of op een plank om het schoon te houden.

Als de ruimte een probleem is, plaats dan een kleine vaatdoek, servet of speciaal ontworpen potbeschermer tussen de pannen bij het opbergen.

Bekijk deze video om te zien hoe u keramische pannen snel en gemakkelijk schoonmaakt.

laatste gedachte

Daarom aarzelen sommige mensen om keramisch kookgerei te kopen, omdat ze niet weten hoe ze het goed moeten schoonmaken. De keramische potten en pannen zijn gemakkelijk schoon te maken. Als u goed oplet en het juiste proces volgt, kunt u uw keramische producten moeiteloos reinigen.

Een andere tip is om azijn of citroensap te gebruiken om de glans van keramisch kookgerei te behouden. Breng na afloop van het reinigingsproces citroensap of azijn aan op alle delen van het kookgerei. Hierdoor blijft de glans van uw kookgerei lang behouden.