Hoe Een Houtskoolgrill Te Gebruiken Beste Gebruikershandleiding Voor Houtskoolgrills

Traditionele houtskoolbarbecues worden nog steeds hoog gewaardeerd onder kampeerders en buitenkoks, ondanks de brede beschikbaarheid van nieuwere gasbarbecues. Houtskoolgrills zijn iets betaalbaarder, branden heter en kunnen daardoor het kookproces versnellen. Maar bovenal kunnen alleen houtskoolgrills zorgen voor de rokerige, op houtskool gegrilde smaak die zeer begeerd is door fijnproevers.

Dit rapport bevat alles wat u moet weten over het gebruik van een houtskoolgrill om elke keer weer de perfecte grill te krijgen.

Wat U Moet Weten Over Houtskoolgrills

Klomp Hardhouten Houtskool Versus Briketten Versus Half En Half

Een van de meest controversiële kwesties onder fans is of het beter is om houtskool van (ruw) hout of zelfs briketten te gebruiken om te koken. Elk type heeft zijn eigen voordelen en valkuilen waarmee u rekening moet houden voordat u een keuze maakt.

Wat is forfaitaire hardhouten houtskool? Voors en tegens

Houtskool wordt gemaakt door hout te verbranden in een zuurstofloze kamer totdat al het vocht en sap in het hout is verdampt.

Vergeleken met antraciet (hardkool) of zwartkool is houtskool in een aantal opzichten uitzonderlijk. Om te beginnen genereert houtskool tijdens het branden minder as . Het genereert zelfs nog minder as dan briketten.

Wat de warmte betreft, kan houtskool, hoewel het minder heet brandt dan ruwe steenkool, veel meer warmte produceren dan briketten. Als zodanig is het de ideale brandstof voor koken op hoog vuur , waardoor voedsel zoals steaks en hamburgers een rokerige korst kunnen krijgen zonder te gaar te worden.

Vanwege de hoge warmteafgifte heeft houtskoolbrok ook de reputatie zeer snel op te branden . Als u besluit dit soort brandstof te gebruiken, moet u erg voorzichtig zijn met temperatuurregeling. Gelukkig, aangezien houtskool gevoelig is voor zuurstof, kon de warmteafgifte vrij eenvoudig worden getemd door de luchtpoort aan te passen .

Lump houtskool wordt meestal zonder toevoegingen vervaardigd
, dus het is misschien wel de zoetste soort houtskoolgrill die beschikbaar is. Additieven zullen ervoor zorgen dat het eten een beetje minder smaakt in plaats van de gewenste rooksmaak te krijgen.

Het is echter niet allemaal goed. Omdat houtskool is gemaakt van puur hardhout, is het per zak veel duurder dan briketten. Bovendien bevatten houtskoolzakken soms platen die te groot zijn om in een grill te passen. Dan moet je even de tijd nemen en proberen ze in kleinere ballen te splitsen voordat je ze kunt gebruiken.

Wat zijn briketten? Voors en tegens

Briket (of briket ) is een soort elegante, samengeperste gaspellet . In tegenstelling tot houtskool die alleen van verbrand hout wordt gemaakt, kan briket van verschillende materialen worden bereikt. Dit is soms onder andere zaagsel, houtskool, kolengruis, turf of papier.

Omdat briketten worden gemaakt van een mix-and-match van stoffen, worden er vaak toevoegingen aan toegevoegd . De meest voorkomende toegevoegde componenten in briketten zijn bindmiddelen. Deze hulpmiddelen binden de materialen aan elkaar en zorgen ervoor dat ze gevormd kunnen worden tot de gestroomlijnde, biscuit-sized stenen waarvan bewezen is dat ze zijn.

In een poging om hun briketten gemakkelijker aan te steken, voegen sommige fabrikanten aanstekervloeistof toe aan de mix.

De opkomst van aanstekervloeistof is een van de belangrijkste redenen waarom veel mannen en vrouwen worden gediscrimineerd bij het gebruik van briketten voor hun eigen maaltijden. Aanstekervloeistof heeft een uitzonderlijke geur die een subtiele, maar merkbare onaangename smaak aan het voedsel kan geven. Dit is, zoals verwacht, voor veel mensen ongepast.

Het is echter niet helemaal slecht om aanstekervloeistof in uw briketten te hebben. Als je gaat kamperen of wandelen, kan het gebruik van mildere, met vloeistof opgenomen briketten een aanzienlijke hoeveelheid tijd en moeite besparen. Het aansteken van een barbecuevuur kan behoorlijk moeilijk zijn tijdens vochtige, vochtige tijden. Op die dagen zul je het gemak gaan waarderen waarmee deze briketten vlam vatten.

Maar wat u ook plukt, wees gerust, de additieven (zoals aanstekervloeistof) uit briketten zijn over het algemeen veilig voor consumptie. Tot nu toe zijn er geen tekenen dat brikettendampen schadelijker zijn dan houtskool. Biobriketten (geproduceerd door synthetische materialen te mengen met biomassa) hebben namelijk een aanzienlijk lagere uitstoot.

Wat nog belangrijker is, hoewel uw eten misschien vreemd smaakt, is houtskoolaansteker meestal onschadelijk. De enige schade die ze kunnen veroorzaken, is vanwege hun koolmonoxide- en kooldioxide-emissies, die zowel houtskool als briketten uitstoten. Aanstekervloeistof is alleen een probleem als het wordt ingenomen.

Zorg er voor de zekerheid echter voor dat u uw mildere, met vloeistof doordrenkte briketten alleen koopt van gerenommeerde, vertrouwde merken zoals Kingsford, Royal Oak, Weber en Komodo. Of, als je je zorgen maakt, koop gewoon droge, niet-geïnfuseerde briketten.

Wat zijn half en half? Voors en tegens

Veel mensen combineren graag zowel houtskoolklompen als briketten in hun grill, wat resulteert in een half en een halve gasstapel.

Er zijn veel mengtechnieken, maar de meest populaire is het bouwen van een basislaag van briketten en daarop een laag houtskool. De briketbasis ondersteunt het vuur met zijn brandduur, terwijl de stukken houtskool – met een hogere brandsnelheid en temperatuur – de hitte verhogen. Daarnaast geeft de bovenste laag van klontjes houtskool je etenswaren ook de gewenste rooksmaak.

Het nadeel is dat, omdat elke brandstof een andere verbrandingssnelheid heeft, het moeilijker is om de temperatuur te regelen.

Temperatuurbeheer

Het lastigste bij het gebruik van een houtskoolgrill is ongetwijfeld het op de juiste temperatuur houden. Het grillelement waarmee u dit kunt doen, is uw inlaatluchtklep .

De inlaatklep laat zuurstof in de verbrandingskamer en voedt de vlam. Als je de demper wijd open gooit (wat een maximale luchtstroom mogelijk maakt), zal de temperatuur hoog zijn. Aan de andere kant, als je het een half of een kwart open laat, zal de temperatuur dienovereenkomstig dalen.

Onthoud dat hoe meer lucht je de kamer binnenlaat, hoe warmer het waarschijnlijk wordt, en je zult het proces heel snel onder de knie krijgen.

Naast de inlaatluchtklep moet u ook letten op de uitlaatluchtklep . Zijn voornaamste taak is om de hete verbrandingsgassen af te voeren naar de omgeving.

Maar het heeft ook een secundaire taak, namelijk de inlaatdemper helpen om vrije zuurstof naar de grill te trekken. Wanneer hete gassen door de uitlaatdemper opstijgen, creëert het een gebied met lage druk in de grill, en dit trekt op zijn beurt naar binnen. koelere lucht in de omgeving.

Als gevolg hiervan moet u de uitlaatklep altijd volledig open laten staan terwijl u aan het grillen bent.

Hoeveel Houtskool Te Gebruiken?

Het antwoord op deze vraag is gebaseerd op het soort voedsel dat u kookt en het ontwerp van uw grill. Aangezien de juiste houtskoolverhouding inderdaad divers is, is het voor ons bijna onmogelijk om exacte cijfers te geven die voor iedereen werken.

In plaats daarvan moet je dit zelf uitzoeken door middel van vallen en opstaan.

Begin met het toevoegen van een conservatief aantal kolen in de grill en corrigeer de temperatuur zorgvuldig totdat u een goede brandsnelheid vindt. De meeste mensen zullen hun eten meestal de eerste keer verbranden of niet gaar koken. Raak echter niet gefrustreerd; dit is een veelvoorkomend probleem waar zelfs sommige ervaren grillers nog steeds mee te maken hebben.

Hoe Lang Gaat Houtskool Mee?

Brok houtskool verbrandt sneller dan briketten. Op basis van de temperatuur van de grill haal je gemiddeld zo’n 2 tot 4 uur de tijd met klontjes houtskool. Aan de andere kant kunnen briketten wel 4 tot 5 uur meegaan. En als u half en half brandstof verbruikt, krijgt u ongeveer 3 tot 4,5 uur.

De standaard van de gebruikte brandstof heeft bovendien een invloed op de brandduur. Met name de grondstof die in de brandstof zit en hoe minder chemische toevoegingen (bindmiddelen, aanstekervloeistof, etc. ), hoe langer deze meegaat.

Een Houtskoolgrill Bereiden

Net als het beheren van de temperatuur, is het starten van een houtskoolgrill een relatief gecompliceerde procedure. Gelukkig hoeft het niet lang te duren.

De Grill Schoonmaken

Voordat u een houtskoolvuur probeert te maken, is het van cruciaal belang dat u eerst uw grillopstelling afwast. Het vuil en vuil van eerder gebruik kan het voedsel veroorzaken en het onveilig maken voor consumptie.

De Kolen Organiseren

Het is niet aan te raden om zoveel mogelijk kolen in de grill te gooien, ook al zou dit het proces enorm vereenvoudigen. Om de beste resultaten te krijgen, moet u begrijpen hoe u de kolen op de juiste manier organiseert.

Het probleem is dat er, afhankelijk van het soort koken dat je gaat doen, er veel verschillende arrangementen zijn die je kunt doen. Hierdoor kan het voor het eerst een verbijsterende ervaring zijn om een houtskoolgrill te gebruiken.

Een van de gemakkelijkste arrangementen is de BBQ-piramide. Begin met een massieve basis en bouw lagen briketten of kolen op rond de bodem, die geleidelijk kleiner en kleiner worden naarmate de stapel hoger wordt.

Hoewel het vrij eenvoudig uit te voeren is, is dit een van de beste tactieken om een gelijkmatig vuur op gang te krijgen. Een ander voordeel van deze methode is dat de gegenereerde warmte vrij mild is en kan worden gebruikt om een enorm scala aan voedsel te bereiden.

Hoe Een Houtskoolgrill Te Starten?

Nadat de voorbereidingen zijn voltooid, moet u overwegen welke van de twee gebruikelijke procedures voor het starten van een houtskoolvlam u moet gebruiken: met aanstekervloeistof of met een schoorsteen.

Aanstekervloeistof Gebruiken

Naast het verbranden van brandstoffen die in de fabriek in aanstekervloeistof zijn aangetoond, moet u ook leren hoe u droge brandstof het beste kunt verbranden met een apart blikje aanstekervloeistof.

Voorgedompelde brandstof

Met dit type brandstof heb je alleen een tijdloze grillaansteker of een lange lucifer nodig. Steek de kolen op verschillende plaatsen aan voor een gelijkmatige verbranding. Wanneer de kolen wit beginnen te kleuren, zijn de grills klaar voor gebruik.

Onafhankelijke aanstekervloeistof

Wees voorzichtig met deze methode, aangezien het verkeerd omgaan met aanstekervloeistof ernstige brandgevaar kan opleveren.

Bereid en rangschik eerst uw kolenstapel op de manier die u wilt. Smeer vervolgens uw gasstapel gelijkmatig in met een matige laag aanstekervloeistof. Zorg ervoor dat u niet zoveel gebruikt dat de vloeistof in de bodem van de grill afloopt.

Wanneer de vloeistof is aangebracht, laat u deze ongeveer een minuut of twee intrekken.

Een veelvoorkomende beginnersfout is het onmiddellijk aansteken van de kolen nadat de vloeistof is gegoten. Als je dat doet, zal de vloeistof verbranden terwijl de kolen niet ontstoken blijven, waardoor je gedwongen wordt meer vloeistof toe te voegen. Dit is niet alleen zonde, maar de chemische aroma’s op je eten zullen ook sterker zijn.

Zodra de kolen de vloeistof hebben opgezogen, kunt u een technische grillaansteker of een lange lucifer gebruiken om de kolenstapel aan te steken. Wees heel voorzichtig om de stapel gelijkmatig te verlichten om ervoor te zorgen dat deze een consistente verbranding heeft.

Wanneer de kolen wit beginnen te worden, is het klaar voor gebruik.

Een Schoorsteenstarter Gebruiken

Puristen zweren bij schoorsteenstarters omdat ze geen vervelende chemische dampen zoals aanstekervloeistof afgeven. De authentieke geur en smaak van de barbecue zijn ook moeilijk te missen.

Een schoorsteenstarter is vrij eenvoudig van ontwerp en niet moeilijk te gebruiken. Het is een holle metalen bus met open compartimenten aan elk uiteinde om de vuurstarter samen met de kolen te plaatsen. Ze worden ook geleverd met een handgreep om het gemakkelijker te maken om de brandende kolen op je grill te gieten.

Schoorsteen vullen

Begin met het vullen van uw schoorsteen met de juiste hoeveelheid kolen. Wanneer u de schoorsteen koopt, moet deze de juiste hoeveelheid aangeven in de gebruikershandleiding. Meestal kunt u de schoorsteen echter tot de rand vullen (maar misschien niet tot het punt dat hij overloopt).

Zet de Fire Starter onder de schoorsteen

De vuurstarter kan elke stof zijn die brandbaar is (bijvoorbeeld een stukje krant). U moet echter het gebruik van papier vermijden, aangezien het erg snel verbrandt en de kolen mogelijk niet vonken voordat het opbrandt. Probeer dingen zoals schuimbekers of vodden, die een langere brandtijd hebben.

Steek de vuurstarters aan

Steek een lucifer in het vuurstartcompartiment door de ventilatieopeningen aan weerszijden en steek je vuurstarter aan. Laat het geheel branden tot je vuur uit de kolen ziet opstijgen.

Breng de brandende kolen over naar de grill

Draag vuurvaste ovenwanten, pak de schoorsteen op met de hendel en gooi de brandende kolen in de grill.

Dicht bij de grills en wacht een paar minuten totdat de kolen zijn opgewarmd tot de ideale temperatuur. Daarna kun je beginnen met koken.

Hoe Te Grillen Met Houtskool

Zorg voordat je begint met koken dat je een gelijkmatige, dikke laag lava onder het grilloppervlak hebt. Een dunne coating zorgt voor lage temperaturen en een snellere burn-out.

Wanneer alles is gecontroleerd en u klaar bent om te gaan, beslis dan of u wilt grillen met directe hitte , indirecte hitte of een combinatie van beide ( tweezonevuur ).

Directe Warmte Grillen

Onmiddellijke hitte betekent koken direct op het open vuur waar de hitte het beste is (meestal tussen 450-288 C). Deze procedure is geweldig voor het snel koken van hotdogs, groenten en zeevruchten. Als je hamburgers of steaks gaat bereiden, kan directe hitte ze aantrekkelijke grillstrepen geven rond de buitenste laag en ook hun kleuren versterken.

Indirecte Hittegrillen

In plaats van direct naast het vuur in te nemen, betekent grillen met indirecte warmte koken in gebieden naast de vlam waar de hitte minder intens is (ongeveer 275-177 C). Tijdens de training kan dit worden gedaan door een tang te gebruiken om het voedsel van de vlam te verwijderen.

Gebruik deze techniek wanneer u bijzonder dikke stukken vlees heeft die lange tijd op de grill moeten liggen voordat ze klaar zijn. De verlaagde temperatuur zorgt ervoor dat je ze van binnen en van buiten gelijkmatig kookt zonder uit te drogen of te verkolen.

Voor gevorderde koks is indirect grillen de beste manier om houtrook in het vlees te brengen en het volledige smaakprofiel naar voren te brengen.

Twee-zone Vuur

Zet elk van de voedingsmiddelen die moeten worden aangebraden of gekookt in grote hitte aan de kant van de kolen. Omgekeerd kan de lege kant dienen als plaats voor koken op lage temperatuur of sudderen. Bij opflakkeringen (een enorme vuurstoot wanneer vet van het vlees op de kolen druipt), kan de lege zijde ook als veilige zone fungeren.

Hoe Een Houtskoolgrill Te Plaatsen?

De Grill Afsluiten

Draag eerst een set vlambestendige ovenwanten om jezelf te beschermen tegen mogelijke brandwonden.

Verwijder het rek, sluit de beschermroosters en sluit alle ventilatieopeningen af. Zorg ervoor dat er geen frisse lucht in de grill kan komen. Nadat de vlam alle overgebleven zuurstof heeft verbruikt, dooft hij zichzelf uit.

Pas op dat houtskool er erg lang over kan doen om op te branden; het kan wel 24 tot 48 uur duren voordat het kolenvuur is gedoofd. Daarom moet u, zodra het deksel, de ventilatieopeningen en al het andere zijn gesloten, de grill een dag of zelfs twee laten staan.

Open het deksel of de ventilatieopeningen niet, tenzij u er absoluut zeker van bent dat het vuur uit is . Als u dit doet, wordt er opnieuw atmosfeer in de kamer gebracht en, zelfs als de vlam nog steeds actief is, zal deze opnieuw ontsteken.

De Brandstof Verwijderen En Weggooien

Als de grill is afgekoeld, gebruik je een tang om de resterende stukjes kolen of briketten op een stukje aluminiumfolie over te brengen . Als een deel van de overgebleven brandstof nog warm is, zorgt de folie ervoor dat er niets in de prullenbak in brand wordt gestoken en ontstaat er letterlijk een vuilnisbakbrand.

Vermijd het dumpen van de brandstof in een plastic vuilnisbak. Als je metalen vuilnisbakken in de buurt hebt, gebruik deze dan. Als er een vuilnisbakbrand ontstaat, is een metalen vuilnis veel beter uitgerust om de daaruit voortvloeiende hitte op te vangen. Ondertussen zal een plastic blikje gewoon smelten en een groter probleem creëren.

Gebruik Geen Water

Hoe verleidelijk het ook is om het vuur gewoon met koud water te doven, dan is het af te raden.

De grote hitte van het gas in combinatie met de koele temperatuur van het water kan hitteschokken veroorzaken en uw grill doen barsten. Bovendien schieten stoom en as overal waar het water overeenkomt met de hete kolen en kunnen ernstige verwondingen veroorzaken als je niet oppast.