Hoe Een Broodmachine Te Gebruiken

Brood bakken kan een beetje kieskeurig zijn. Iedereen die erover denkt een pastamachine te kopen, of er op de een of andere manier een heeft bemachtigd, wil misschien weten hoe hij een broodmachine moet gebruiken . De gebruikershandleiding van deze machine heeft specifieke aanwijzingen en kan ook enkele aangepaste recepten bevatten. Handleidingen raken echter vaak zoek of misschien ben je gewoon niet zo’n persoon die de handleiding leest.

Als u weet hoe een broodmachine werkt , kunt u beslissen of het echt iets voor u is en krijgt u de beste hand om het meeste uit de nuttige toevoegingen aan uw eigendom te halen.

Bekijk onze beoordelingen en gids van de beste broodmachines die tegenwoordig op de markt zijn.

Basisstappen Voor Het Gebruik Van Een Broodmachine

Hier zijn een paar essentiële maatregelen die u moet nemen bij het gebruik van elk type broodmachine. Sommige items kunnen enigszins verschillen tussen verschillende merken, maar de meeste mensen zoeken liever uit wat de beste manier is om hun machine voor hen te laten functioneren. Als u de routebeschrijving moet controleren en een handleiding moet hebben, kunt u deze normaal gesproken downloaden van de homepage van de fabrikant.

  1. Controleer de pan en peddel dan
  2. Kwantificeer de ingrediënten zorgvuldig
  3. Voeg ingrediënten in de juiste volgorde toe
  4. Kies de bakcursus
  5. Noteer alle acties die nodig zijn voordat de bakcyclus begint
  6. Haal het brood eruit als het klaar is

Voorbereidingen Treffen Om Uw Broodmachine Te Gebruiken

Als u met een andere handbroodmachine werkt, zorg er dan voor dat de broodpan en de peddel in goede staat zijn. De peddel is in feite het kneedmes voor deeg en dit zal na ongeveer twee decennia van routinematig gebruik verslijten. Als je deeg niet goed mengt, kan het zijn dat de peddel moet worden vervangen.

Fabrikanten zijn niet wettelijk verplicht om draagbare componenten te leveren om machines te stoppen, maar veel van hen doen dit wel, dus u kunt een nieuwe pan of peddel verkrijgen via de homepage van het product. Daarnaast zijn er universele peddels die u kunt krijgen, die al dan niet passen op uw tweedehands machine.

Universele peddel voor een broodmachine Typische broodpan: Sunbean Oster

Ingrediënten En Meten

  • Brood kan temperamentvol zijn, en broodmachines ook. Om een broodmachine te krijgen, moet je broodmeel gebruiken in plaats van bloem voor alle doeleinden. U moet ook actieve droge gist gebruiken in plaats van snel rijzende gist. De toegevoegde vloeistoffen moeten altijd op kamertemperatuur zijn om de gist te kunnen activeren.
  • Sommige machines met een optie voor snel bakken of snel bakken zullen u vragen om snelgroeiende gist te gebruiken voor dit alternatief.
  • Zorg ervoor dat u het potentieel van uw machine controleert. Bij de meeste broodmachines kunt u kiezen tussen een brood van 1 pond en een brood van 1 kg. Kijk op het display voor informatie over de broodgrootte of blader door de menukeuzes op het LCD-scherm.
  • In het geval dat uw systeem slechts 1 maat brood bakt, kunt u de capaciteit van de pan berekenen door in afgemeten kopjes water te masseren: 12 kopjes water betekent dat de maximale afmetingen een brood van 1 kg zijn, 10 kopjes kunnen u 7 kg geven brood en veel minder dan 10 kopjes is een brood van 1 pond.
  • Ingrediënten kunnen gemakkelijk worden gekwantificeerd met standaard maatbekers. Voor droge componenten niet naar beneden drukken, meet ze opgehoopt en egaliseer de bovenkant met een plat mes. Voor vloeistoffen op een vlakke ondergrond tot ooghoogte vullen.

Ingrediënten Toevoegen

Bij het maken van brood worden twee soorten ingrediënten gebruikt: droge ingrediënten en natte ingrediënten.

Natte ingrediënten kunnen melk, water, eieren en boter of olie zijn – en deze moeten eerst worden toegevoegd. Water moet op kamertemperatuur of lauw zijn, en het is beter als je de boter ook kunt smelten.

Vervolgens moet u de bloem toevoegen en vervolgens andere droge ingrediënten zoals zout, suiker, melkpoeder of kruiden. Als laatste moet de gist worden toegevoegd, door een klein gaatje te maken en alles te vullen. Deze manier van ingrediënten toevoegen wordt met name aanbevolen als u een bakcyclus met uitgestelde bak selecteert, zodat de gist niet per ongeluk wordt geactiveerd vóór het kneedproces begint.

  1. Vloeistoffen, ei, gesmolten boter of olie op kamertemperatuur toevoegen
  2. Plaats zorgvuldig gekwantificeerd meel
  3. Voeg eventueel zout, suiker of kruiden toe
  4. Plaats Krachtige droge gist

De Bakcursus Kiezen

Nadat je alle ingrediënten in de pan hebt gedaan, moet je de bakklasse selecteren. De meeste gebruikersinterfaces voor broodmachines zijn eenvoudig en intuïtief genoeg.

  1. De standaardprocedure is om het soort brood te selecteren dat u wilt maken. De meeste machines hebben een genummerde gids op het deksel en u bladert door de LCD-keuzes om het bijbehorende nummer te kiezen.
  2. De volgende stap is om het soort korst te selecteren – de gebruikelijke keuze is mild, donker en medium, maar veel broodmachines hebben de neiging om dingen te overdrijven met de instelling voor donkere korst.
  3. Het laatste wat u moet doen, is de broodgrootte selecteren waarmee u de componenten hebt gemeten en vervolgens op start drukken of de vertragingstimer activeren.

De cyclus waarin uw systeem zich bevindt, wordt meestal aangegeven op het bedieningspaneel. De gebruikelijke cycli zijn: voorverwarmen, kneden, rusten, rijzen en bakken. Er zijn meestal twee kneed- en rijscycli. Extra’s zoals fruit en noten worden meestal halverwege het tweede kneden toegevoegd.

Aanvullende Acties

Normaal gesproken, nadat u de machine hebt gestart, hoeft u niets anders te doen, want het is tenslotte een automatische broodmachine. Sommige mensen geven er echter de voorkeur aan om de zaken tussen kneedcycli door te controleren. Soms kan er wat bloem zijn dat niet is vermengd en kunt u een spatel gebruiken om het voorzichtig in de deegbal te werken.

Als je apparaat de mogelijkheid heeft om dingen zoals fruit, noten of zaden toe te voegen, zal de machine pauzeren en een specifieke pieptoon laten weten hoe laat het is – en dat is halverwege de tweede kneedcyclus.

De meeste machines zullen ook pauzeren en piepen voordat de bakcyclus begint, en op dit moment kunt u ook de machine openen en ontwerpen in uw deeg verwerken. Omdat de peddel een gat in de bodem van het brood zal maken, geven sommige mensen er de voorkeur aan om de peddel eruit te halen als de kneedcyclus voorbij is, voorafgaand aan de laatste klimcyclus.

Het Gebakken Brood Verwijderen

Wanneer uw brood klaar is met bakken, piept de machine en schakelt uit. Sommige machines hebben een automatische warmhoudfunctie, of je moet deze selecteren voordat je op start drukt. Als het brood klaar is, is het mogelijk om de machine te openen en een beetje te laten afkoelen voordat je het brood uit de pan laat vallen. Een paar stevige tikken rond de pan zullen meestal voldoende zijn, en u kunt ook voorzichtig de vleugelmoer op de bodem wiebelen.

Mocht u de peddel verwijderen tot de bakcyclus, dan kan deze aan de basis van het brood blijven plakken. Wrik het voorzichtig los met een spatel en spoel en was het daarna meteen. Je kunt ook antiaanbakspray op de peddel gebruiken voordat je aan de slag gaat, en dit maakt het ook een stuk eenvoudiger om het te verwijderen.

Recepten Voor Broodmachines

Als veilig startpunt houden veel mensen zich liever aan deze recepten in de handleiding om hun specifieke machine te krijgen. Soms werken deze goed, niet omdat broodresultaten door veel dingen kunnen worden beïnvloed, zoals het soort en merk bloem, naast temperatuur, hoogte en vochtigheid.

Er zijn standaardrecepten bedacht voor lage hoogten en lage luchtvochtigheid. Als je op een vochtigere plek woont, probeer dan een overtollige lepel brood toe te voegen. Voor grote hoogten, verminder de gist met ongeveer een halve theelepel en voeg minder suiker toe.

Als u geen handleiding voor recepten heeft, kunt u er eenvoudig een downloaden van de merchandise-homepage of een distributeurswebsite. Als uw handleiding niet veel recepten bevat, probeer dan recepten uit de handleidingen van andere fabrikanten. De Zojirushi heeft bijvoorbeeld een werkelijk geweldige selectie recepten (slechts 1 pond broden), die je misschien kunt leren aanpassen. Er zijn veel verschillende sites met broodrecepten.

Haal Het Meeste Uit Uw Machine:

Experimenteren met receptparameters kan u helpen om de details van de werking van uw broodmachine onder de knie te krijgen. Ook zijn broodmachines tegenwoordig nogal veelzijdig. Ze kunnen worden gebruikt om elk soort deeg te kneden voor het bakken van brood in uw oven. Bovendien kunnen ze worden gebruikt om jam, stoofschotels en gehaktbrood te produceren. Als u overweegt een gloednieuwe pastamachine in handen te krijgen, kunt u onze verzameling van de beste broodmachines bekijken.