overlay

3de graad Techniek - Wetenschappen

3de graad Techniek-wetenschappen (5de en 6de jaar) - TW
Waar wetenschap ontvlamt!

Techniek-wetenschappen is een theoretisch-technische studierichting die voorbereidt op verder studeren. De nadruk ligt op de exacte wetenschappen (biologie, chemie, fysica, wiskunde).

De richting staat open voor jongens en meisjes die logisch kunnen denken, veel belangstelling hebben voor natuur en milieu, goed zijn in wiskunde en vrij grote hoeveelheden praktijkgerichte leerstof kunnen en willen verwerken. Om die reden is TW ook een echte STEM-richting.

Wie kan starten?

De 3e graad Techniek-wetenschappen is het logische vervolg voor wie uit de 2e graad Techniek-wetenschappen komt. Elke leerling die echter uit een richting met ten minste 4 uur wiskunde komt en aanleg voor wetenschappen heeft, kan - mits een grote inzet - in de derde graad Techniek-wetenschappen aansluiten.

Wat leer je?

Techniek-wetenschappen is een theoretische studierichting. Je krijgt een breed-wetenschappelijke vorming, vooral van de basiswetenschappen biologie, fysica en chemie. Een groot deel van de tijd oefen je allerhande toepassingen hierop in het laboratorium.

Je leert er hoe je veilig kunt omgaan met chemische stoffen en labomaterieel. Wiskundige vaardigheden heb je nodig om theoretische aspecten van de wetenschappen te begrijpen en doorgronden. De talen bereiden voor op de praktische communicatie en op de lectuur van vakliteratuur en handleidingen.

Onze troeven
 
IJzersterke wetenschappelijke richting
Praktische toepassing van de theorie, o.a. in laboratorium en met moderne ICT-toepassingen
Voeling met de praktijk
Intensieve begeleiding bij de oefeningen
Grote slaagkansen in hogere wetenschappelijke studies