overlay

3de graad Sociale en technische wetenschappen (STW)

3de graad Sociale en Technische wetenschappen (5de en 6de jaar) - STW
Een project over de mens en de wereld

Je houdt van mensen, vindt het boeiend om naar hen te luisteren, een activiteit voor hen op te zetten en je werkt graag in groep. Je hebt inlevingsvermogen en een brede interesse, je bent sociaal, technisch vaardig en creatief. Je wil iets leren over hoe de mens in de maatschappij en in zijn omgeving  functioneert.
Een uitgebreid pakket natuurwetenschappen (met labo) helpt je om dit alles wetenschappelijk te onderbouwen. Je bent tevens bereid om geregeld te studeren en opzoekingswerk te verrichten.

Wie kan starten?

Elke leerling uit een wetenschappelijk sterke technische studierichting of het ASO kan, mits motivatie en extra inzet voor de specifieke vakken Sociale wetenschappen, Natuurwetenschappen en Integrale opdrachten, aansluiten in de derde graad Sociale en technische wetenschappen.

Wat leer je?

Leerlingen ontwikkelen sociale, technische, organisatorische, creatieve en expressieve vaardigheden. Leerlingen leren natuurwetenschappelijke en sociaal-wetenschappelijke thema’s onderzoeken en persoonsgerichte activiteiten organiseren, aangepast aan verschillende doelgroepen en contexten.

Onze troeven
 
Brede vorming, gebaseerd op
4 componenten: sociale wetenschappen, natuurwetenschappen, voedingsleer en expressie
Veel zelfstandig werk en projectwerk
Grote slaagkansen in hoger onderwijs