overlay

3de graad Kantoor - Verkoop

3de graad Kantoor en verkoop (5de en 6de jaar) + 7de Kantooradministratie en gegevensbeheer

Meteen aan de slag in Kantoor en verkoop


Kantoor en verkoop is een praktische studierichting, gericht op onmiddellijke tewerkstelling in een bedrijf, organisatie of winkel.

Wie kiest voor Kantoor en verkoop, wil een praktijk- en bedrijfsgerichte vorming met seminaries en stages (want dankzij wekelijkse stages kan je de echte praktijk leren op de werkvloer). Je moet interesse hebben voor de brede administratieve en logistieke taken in een bedrijf.

Wie kan starten?

De meeste leerlingen komen uit de tweede graad Kantoor of uit de tweede graad TSO Handel(-talen). Om succesvol te kunnen instappen in de derde graad Kantoor, heb je voordien het best een handels- of talengerichte studierichting gevolgd.

Wat leer je?

In de module “Office” leer je in de kantoorklas en in het stagebedrijf de taken van een administratief medewerker op praktische wijze.

In de module “Retail” (verkoop) leer je alle belangrijke vaardigheden die je nodig hebt voor een job in de kleinhandel: van goederenbeheer tot verkoopstechieken.

In het 7e jaar passen we de theorie van administratie en verkoop toe op concrete bedrijfsgerichte situaties. We spreken dan van integrale projecten. De leerlingen runnen een minionderneming en leren van daaruit op welke wijze de administratie van een bedrijf moet gevoerd worden.

Onze troeven
 
Praktische vorming met veel stages, zodat je na je opleiding meteen kunt gaan werken
Brede vorming die ook verder studeren in aanverwante richtingen mogelijk maakt