overlay

3de graad Gezondheids- en welzijnswetenschappen

3de graad Gezondheids- en welzijnswetenschappen (5de en 6de jaar) - GWW
Een passie voor mensen

Je bent een sociaalvoelende jongere, met interesse voor alles wat met de gezondheid en het welzijn van de mensen te maken heeft. Je krijgt een stevig pakket ondersteunende wetenschappelijke kennis en leert enkele zorgende vaardigheden. Je verkent de ruime welzijnswereld via seminaries en stages.

Wie kan starten?

In principe bieden alle ASO- en TSO-richtingen aansluitingsmogelijkheden. Heel wat leerlingen hebben in de tweede graad Sociale en technische wetenschappen gevolgd. Anderen zijn afkomstig uit een ASO-studierichting zoals bv. Humane wetenschappen of Wetenschappen. Je onderschat de inspanning niet die nodig is om het pakket natuurwetenschappen in te studeren. Ideaal heb je in je vooropleiding ten minste 1 uur per week chemie gehad.

Wat leer je?

Gezondheids- en welzijnswetenschappen (GWW) is een theoretisch-technische richting. In deze richting krijg je zicht op de verschillende factoren die de gezondheid en het welzijn van de mens beïnvloeden. Het uitgangspunt van de benadering is de gezonde mens. Je gaat in elk jaar vier weken op stage in een voorziening binnen de gezondheids- en welzijnszorg (kleuteronderwijs, kinderdagverblijven, scholen voor bijzonder onderwijs, woon- en zorgcentra enz.).

Onze troeven
 
Sterke voorbereiding op hogere studies in gezondheidszorg, onderwijs of sociaal-agogisch werk
Stage
Opleiding tot knelpunt- en succesberoepen