overlay

2de graad Sociale en technische wetenschappen (STW)

2de graad Sociale en technische wetenschappen (3de en 4de jaar) - STW
Leren over mensen, werken met mensen

Je hebt inlevingsvermogen, een brede interesse en je bent creatief en technisch vaardig. In dat geval is de richting Sociale en technische wetenschappen misschien iets voor jou.

Wie kan starten?

Alle leerlingen die uit de eerste graad Moderne wetenschappen, Techniek-wetenschappen, Handel, Agro- en biotechnieken ... en uiteraard Sociale en technische vorming komen, kunnen aansluiten in de tweede graad Sociale en technische wetenschappen (STW).

Wat leer je?

In de richting Sociale en technische wetenschappen krijg je een brede vorming op sociaal, wetenschappelijk en technisch vlak. Het uitgangspunt voor elk vak is de vraag hoe de mens functioneert in zijn omgeving. De richting bevat een stevig pakket toegepaste natuurwetenschappen en sociale wetenschappen.

Leerlingen ontwikkelen sociale, technische, organisatorische, creatieve en expressieve vaardigheden. Ze leren natuurwetenschappelijke en sociaal-wetenschappelijke thema’s onderzoeken en persoonsgerichte activiteiten organiseren, aangepast aan verschillende doelgroepen en contexten.
sociale en technische wetenschappen
Onze troeven
 
Brede vorming, gebaseerd op vier componenten: sociale wetenschappen, natuurwetenschappen, voedingsleer en expressie
Onderbouwd projectwerk
Dynamisch lerarenteam
Grote slaagkansen in hoger onderwijs